ABD ve Rusya arasında dev takas, Brittney Griner evine dönüyor

Burak Alaca
08.12.2022 - 17:05 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 22:56

ABD Başkanı Joe Biden yapılan takas sonucu Rusya'da tutuklu bulunan basketbolcu Brittney Griner'ı geri aldıklarını açıkladı. Eski WNBA oyuncusu geçtiğimiz aylarda Joe Biden'a bir yarım mektubu yazmıştı.

ABD ve Rusya arasında dev takas, Brittney Griner evine dönüyor

AJANSSPOR-HABER

ABD ve Rusya tarihte çok görülmeyen bir takasa imza attılar. Takas sonucu ABD geçtiğimiz şubat ayında Rusya'da tutuklanan WNBA oyuncusu Brittney Griner'ı geri alırken Rusya'da silah kaçakçısı Victor Bout'u geri alacak. 

Uyuşturucu ile yakalanmıştı

WNBA ekiplerinden Phoenix Mercury forması giyen Griner, sezon arası için Rus ekibi UMMC Ekaterinburg'un formasını giydi. 31 yaşındaki oyuncu, şubat ayında Moskova'nın Sheremetyevo Havalimanı'nda gerçekleştirilen aramada, bavulunda kenevirden elde edilen bir yağ yakalattı ve tutuklandı. All-Star oyuncunun hakkında 9 yıl hapis istendi.

Joe Biden açıkladı

Oyuncunun serbest kaldığını açıklayan Amerikan Başkanı Joe Biden "Griner'la konuştuk. Morali iyi, güvende ve uçak ile evine dönüyor" dedi.  

İlgini Çekebilir
WNBA All-Star Brittney Griner Uyuşturucu Yüzünden Tutuklandı
Habere Git

Biden'a mektup yazmıştı

Yıldız sporcu geçtiğimiz temmuz ayında Amerika Başkanı Joe Biden'a mektup yazdı. Griner mektupta "Lütfen bizi evimize döndürmek için elinizden geleni yapın. İlk kez 2020'de oy kullandım ve oyumu size verdim. Size inanıyorum. Sizin yardımınızla geri alacağım özgür hayatımda çok daha iyi şeyler yapabileceğime inanıyorum. Eşimi özledim. Ailemi özledim. Takım arkadaşlarımı özledim. Onların acı çektiğini bilmek beni öldürüyor." ifadelerine yer vardı.

WNBA'de elit bir oyuncu

Amerikan Kadın Basetbol Ligi (WNBA)'de 9 sezon forma giyen uzun forvet Brittney Griner, 7 kez All-Star seçildi. Kariyerinde 254 maça çıkan yıldız oyuncu 17. sayı, 7.6 ribaunt ortalamaları tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler