Zach Auguste, Olympiakos'a mı gidiyor?

02.04.2017 - 13:07 | Son Güncellenme: 02.04.2017 - 13:07

Muratbey Uşak‘ın bu sene yaptığı transferler içinde en çok dikkat çeken oyuncular arasında yer alan Zach Auguste basketball.com.tr‘ye özel açıklamalarda bulundu.

Olympiakos‘un transfer gündeminde yer alan 23 yaşındaki Auguste, kariyer hedefleriyle ilgili önemli açıklamalar yaparken, Avrupa basketbolunun fiziksel olarak daha sert olduğunu vurguladı ve adaptasyon sürecindeki zorluklardan bahsetti.

Türkiye‘de oynanan basketbola alışmasının zaman aldığını söyleyen Auguste, ilk zamanlar epey zorlandığını söylerken, zamanla bazı şeyleri aşmaya başladığını ifade ederek, ”Buraya ilk geldiğimde alışmam biraz zaman aldı. Kurallara ve oyun tarzına alışmam gerekiyordu. Ama gelişme gösterdiğimi düşünüyorum ve çabalamaya devam ediyorum. Fauller konusunda biraz sıkıntı yaşıyorum ama onun dışında iyi durumdayım. ” dedi.

NCAA‘den direkt olarak Uşak‘a gelen genç oyuncu, iki taraf arasındaki oyun farkının çok farklı olduğunu söylerken, Avrupa‘da basketbolun fiziksel olarak daha sert olduğunu ve kurallar nedeniyle orada yaptığı birçok şey burada yapamadığını belirtti. Auguste konuyla ilgili olarak, ”İki ülke arasındaki oyun tarzı temel olarak çok farklı. Burada biraz daha yavaş bir basketbol oynanıyor. Amerika’da yaptığım belli başlı bazı hareketleri burada yapamıyorum. Kuralların birçoğu farklı. Onun dışında da en belirgin olan oyundaki fizik mücadelesi, burada daha güçlü oyuncular var.” dedi.

Son yıllarda Türkiye‘ye getirdiği uzunlara Avrupa‘dan birçok talip çıkan Uşak‘ta, Auguste‘un da peşindeki takımlar artmaya başladı ve Olympiakos‘un oyuncuya teklif yapacağı haberleri çıkmaya başladı.

Coach Ozan Bulkaz‘ın gelişiminde önemli rol oynadığını vurgulayan Auguste, kariyerinin bundan sonraki bölümü ve çıkan transfer dedikodularıyla ilgili olarak, ”Tek hedefim en üst seviyede oynamak. NBA mi olur, Avrupa mı olur orası önemli değil. Hedefim şu anda bu ve ben de bu hedef ulaşmak için çalışıyorum.” dedi.

Bu sezon BSL‘de 18 maçta 21.9 dakika süre alan Auguste, 11.2 sayı-8.1 ribaunt ortalama yakalarken, Şampiyonlar Ligi‘nde 11 maçta 13.4 sayı-8.8 ribaunt ve Avrupa Kupası‘nda 4 maçta 17.8 sayı-8.5 ribaunt ortalama yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler