Zafer Kalaycıoğlu'ndan Fenerbahçe sözleri...

21.03.2018 - 17:59 | Son Güncellenme: 21.03.2018 - 17:59

Zafer Kalaycıoğlu'ndan Fenerbahçe sözleri...

Nesine.com katkılarıyla Radyospor'da yayınlanan Boyalı Alan programında Yakın Doğu Üniversitesi Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, Senih Yurga ve Ümit Avcı'nın konuğu oldu.

Zafer Kalaycıoğlu, takımın Avrupa kupalarındaki hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

İşte detaylar...

Hedefimiz final

Yapacağımız değişik savunmalarla oyuncuları durdurmak hedefimiz olacak. Ondan sonra finalde Allah kerim. Takımıma güvenim sonsuz. Ellerinden gelen gayreti göstereceklerinden şüphem yok.

İmkanlarım kısıtlıydı

Fenerbahçe kadro olarak süper bir takım. Bütçe olarak küçüldüklerini sanmıyorum. Bu takımın bütçesi küçük olamaz. Ben Fenerbahçe'yi çalıştırdığımda yüzüncü yıldan dolayı bütçeyi yükselttiler,  ondan önce bütçe hep düşüktü. Şu andaki bütçelere inanamıyorum.

Eurolig'de onları 2 kez yenerek büyük bir avantaj yakaladık. Eurolig'de kaybettikleri 2 maç çok değerliydi. Bunun cezasını çektiler.

Aile ortamını yakaladık

Takım havasının oluşması çok önemli. Aile ortamı, sevdiğiniz insanlarla birlikte yaşamak. Bu oyuncularla sabahtan akşama kadar birlikteyiz. Oyuncuların kaldıkları yerler çalışma ortamına çok yakındı. Bu aile ortamında başarının gelmesi çok önemli.

Birlikte yaşamayı öğrendik. Aldığım paranın karşılığında herşeyimi vermek istiyorum. Elimdeki imkanlar neyse ondan en yüksek verimi almaya çalışırım.

Çok çalışmamız lazım

Burda tabiki Fenerbahçe'nin hakkını vermek lazım. Başka bir Türk takımı olmaması bizim sorumluluğumuzu artırdı. Daha çok çalışmamız. lazım. Türkiye kupasında da hakkıyla oynamıştık. Ama bu sefer inşallah finali oynarsak daha büyük bir ses gelecek diye inanıyorum.
Sizlerin destekleri bizim için çok önemli. Kadın basketboluna zaman ayırdığınız için de çok teşekkür ederim.

Ekstra çalışmalar yapıyoruz

Ekrem hoca çok başarılı bir antrenör. Kalitesini oraya koymuş durumda. İsim arayışı yokken ben de burdayım demek istemem. Sıranın bize geleceğini bekliyorum. Ben Ekrem hoca başarılı olduğu için çok gururluyum. Dünya şampiyonasına hazırlanıyor takımımız. Eksik kadrolarla çalışacaklar. Bu izleyicileri tatmin etmeyecek.
Bu da bizi etkileyecek. Ama bileğimizin hakkıyla çıkacağıma inanıyorum. Oyucularımızı takdir ediyorum. Ekstra çalışmalar yapıyorlar. Biz de kulüp olarak elimizden geleni yapıyoruz.

Kadın basketbolunun imkanı az

Yakın Doğu Üniversitesi'nin temcilcisi olarak burdayım. Başarılı antrenör olmak herkesin dileği. Devir bizdeyken elimizden gelenin en iyisiyle çalışmak istiyoruz. Gururla bu görevde devam etmek istiyoruz. Bir ülkeye bir ışık yakıyoruz. Bu ışık doğrultusunda Yakın Doğu Üniversitesi elinden geleni yapıyor.
Üniversitelerin kadın basketboluna biraz daha ilgi duymalarını istiyorum. Erkek basketbolu kadar imkanları yok. Ama bu bir bahane değil. Başarılı olmak istiyosanız çok çalışmanız gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler