Transfer | Zaha gemileri yaktı! Galatasaray'dan Premier Lig'e dönüyor

Akın Ungan
30.06.2024 - 10:07 | Son Güncellenme: 30.06.2024 - 10:21

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wilfried Zaha, Premier Lig'e dönmeye hazırlanıyor. Ada temsilcileri oyuncuyu bonservissiz transfer etmek isterken Cimbom para kazanmayı hedefliyor.

Transfer | Zaha gemileri yaktı! Galatasaray'dan Premier Lig'e dönüyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Yeni sezon hazırlıklarına şampiyonluk parolasıyla devam eden Galatasaray'da iç transfer gelişmeleri yaşanıyor. Şampiyon kadroyu korumayı hedefleyen Sarı-Kırmızılılar'ın yıldız futbolcusu Wilfried Zaha takımdan ayrılmaya hazırlanıyor.

Zaha maaşında indirim yaparak Ada'ya gitmek istiyor

Mirror'da yer alan habere göre sezon başında Sarı-Kırmızılılar'a imza atan Wilfried Zaha, Premier Lig'e dönmek istiyor. Galatasaray'da çıkışı yapamayan Fildişili oyuncu, Ada temsilcileriyle yapacağı görüşmeler dahilinde maaşında indirim yapmayı kabul etti.

Premier Lig kulüpleri Zaha'yı takip ediyor

Premier Lig kulüpleri rotasını Galatasaray'a çevirdi. Transfer çalışmalarına devam eden Crystal Palace, Wolverhampton ve West Ham, Wilfried Zaha'yı yakın takibe aldı.

İlgini Çekebilir
Barış Alper Yılmaz'a Ada'dan gözaltı!
Habere Git

İngilizler bonservis ödemek istemiyor

Haberde, İngiliz takımların Zaha gibi bir ismi bonservissiz olarak kadroya katmak istedikleri kaydedildi. Öte yandan Galatasaray'ın ise Zaha'nın gidişinden gelir elde etmeyi planladığı belirtildi.

Zaha'nın Galatasaray'dan aldığı maaş

Galatasaray'ın Zaha için yaptığı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildiriminde, oyuncu ile 3 yıllığına anlaşıldığı ve net 2.33 milyon Euro imza ücreti ile her sezon için net 4.35 milyon Euro yıllık ücret ödeneceği açıklanmıştı.

Galatasaray'da forma savaşını kazanamadı

Temmuz 2023'te Crystal Palace'tan bedelsiz transfer edilen Wilfried Zaha, Galatasaray'da beklenen performansın altında kaldı. Sol kanatta Kerem Aktürkoğlu ile girdiği forma savaşını kaybeden Fildişili futbolcu, Barış Alper Yılmaz'ın yaşadığı çıkışla birlikte o bölgede üçüncü futbolcu konumuna geriledi. Zaha sezon sonu teknik direktör Okan Buruk hakkında yaptığı açıklamalarda kendisine yeterince şans verilmediğini söylemişti.

İlgini Çekebilir
Cimbom'dan proje transferi! Genç ön libero radarda
Habere Git

Piyasa değeri çakıldı

Geçen sene Temmuz ayında Galatasaray'a imza atarken Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 22 milyon Euro olan Wilfried Zaha'nın 2023/24 sezonunda yaşadığı düşüş değerine de yansıdı. Zaha'nın piyasa değeri 1 yıl içinde 22 milyon Euro'dan 11 milyon Euro'ya kadar geriledi.

Zaha'nın 2023/24 sezonu performansı

2023/24 sezonunda Sarı-Kırmızılı forma ile 42 maça çıkan Wilfried Zaha, 10 kez rakip fileleri havalandırdı. 31 yaşındaki yıldız sol kanat, 5 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler