Wilfried Zaha Milli Takım'da kadro dışı kaldı! Hocası gerçeği açıkladı

Akın Ungan
18.11.2023 - 09:39 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 09:59

Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Zaha, Fildişi Sahili Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı. Teknik direktör Jean-Louis Gasset, Zaha gerçeğini açıkladı.

Wilfried Zaha Milli Takım'da kadro dışı kaldı! Hocası gerçeği açıkladı

AJANSSPOR HABER

Afrika Kupası'nda mücadele edecek olan Fildişi Sahili Milli Takımı, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Wilfried Zaha'yı kadro dışı bıraktı. Sezon başında Sarı-Kırmızılı takıma transfer olan ve son dönemdeki çıkışıyla dikkat çeken Zaha'nın neden milli davet almadığı merak konusu oldu. Fildişi Sahili Teknik Direktörü Jean-Louis Gasset konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Galatasaray'dan Zaha'nın Dubai'de işi olduğunu söyleyen e-posta aldım"

Jean-Louis Gasset, "Wilfried Zaha ile ilgili olarak Galatasaray'dan oyuncunun müsait olmadığını ve ancak Salı günü Milli Takım'a gelebileceğini belirten bir e-posta aldım. Çünkü Dubai'de yapacak bir işi varmış" diyerek açıklamasına başladı.

"Salı akşamı geleceğini söyledi, gelme dedim"

Gasset, "Bu e-postayı anlaşılmaz buldum. Telefonumu alıp onu arayıp Galatasaray kulübünden gelen bu e-postanın ne olduğunu sordum. Salı akşamı Milli Takım'da olacağını söyledi. Ona dedim ki 'Mümkün değil. Pazar akşamı oynayan oyuncuların bile en geç Pazartesi akşamı gelmesi gerekiyor. Gelme.' Disiplin şart. Vidaları sıkı tutmamız lazım. Disiplinsizliği sevmiyorum. Ve bu takımda onlara disiplin uyguluyorum çünkü tüm oyuncular aynı seviyede" dedi.

İlgini Çekebilir
Nelsson'a İspanya'dan dev talip! Ocak ayında...
Habere Git

Zaha'nın kariyeri

Kariyerine İngiltere'nin Crystal Palace takımında başlayan Wilfried Zaha, 2013'te 11.75 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Manchester United'a transfer oldu. Aynı yıl Crystal Palace'a kiralanan futbolcu, Cardiff'te de kiralık olarak forma giydi. Crystal Palace, 2015'te 3.8 milyon Euro ödeyerek oyuncunun bonservisini tekrar aldı.

31 yaşındaki sol kanat oyuncusu, bu sezonun başında ise bedelsiz olarak Galatasaray'a imza attı. Sarı-Kırmızılı forma ile 14 maça çıkan Zaha, 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Yıldız oyuncu 1 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler