Zaha'dan Okan Buruk'a paylaşımlı tepki

04.08.2024 - 11:24 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 11:36

Yeni sezona Süper Kupa'da 5-0'lık Beşiktaş yenilgisiyle giren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un eleştirdiği Wilfried Zaha'dan maç sonu dikkat çeken bir hareket geldi.

Zaha'dan Okan Buruk'a paylaşımlı tepki

AJANSSPOR - HABER

Son Süper Lig şampiyonu Galatasaray, geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş ile Süper Kupa maçında karşı karşıya geldi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmadan Beşiktaş 5-0 gibi farklı bir skorla galip ayrıyarak kupaya uzanan takım oldu.

Sarı kırmızılılar, teknik direktör Okan Buruk idaresinde en farklı mağlubiyetini yaşadı. Buruk, Süper Kupa'da Beşiktaş'a 5-0 kaybettikleri için utandıklarını ve bir an önce başlarını kaldırarak yollarına devam etmeleri gerektiğini söyledi.

"Zaha taktiği yanlış anlattı"

Buruk, skorun 5-0'a gelmesinin ardından oyuncusu Kerem Demirbay ile konuşmasının sorulması üzerine, "Aslında 10 kişi kalınca Zaha'yı yanıma çağırıp yeni dizilişi anlattım. Kaan'ın stopere, Barış'ın sağ beke geçmesini, 4-3-2 dizilmemizi söyledim. O oyunculara farklı bir şey söyledi. O yüzden Barış sağ beke geçemedi, Kerem stopere geçti. Oradaki karışıklığı düzeltmeye çalıştım. Bazen görev verdiğiniz oyuncular yanlış da anlayabiliyor. Çok hücumcu bir takımdık. Stoperimiz eksilince yeni dizilişi söyledim. Bu tam olarak iletilemedi. Onunla ilgili Kerem'i çağırıp konuştum. Bu arada da yediğimiz goller oldu." diyerek sözlerini tamamladı.

Okan Buruk yayıncı kuruluşa ise, "Wilfried Zaha girdikten sonra o da beklenen reaksiyonu veremedi. Hazırlık maçlarının bir tanesinde iyi oynadı. Diğerlerinde normal oyununu ortaya koydu. Beklentimiz yüksek ama net olarak alamadım." açıklamasını yaptı.

Zaha profilini kararttı

Karşılaşma sonrası Wilfried Zaha, Instagram hesabının profilini kararttı. Zaha'nın bu hareketle kendisini eleştiren Okan Buruk'a yanıt verdiği yazıldı.

Senin için hazırladığımız haberler