G.Saray Mostafa Mohamed'den Transfer Yasağı Cezası Alabilir

İsa Kethüda
25.05.2022 - 10:57 | Son Güncellenme: 25.05.2022 - 11:04

Mısırlı yıldız Mostafa Mohamed'in satın alma opsiyonunu kullanan ve oyuncunun kulübü Zamalek’e henüz bu ödemeyi yapmayan Galatasaray, FIFA tarafından transfer yasağı cezası alabilir.

G.Saray Mostafa Mohamed'den Transfer Yasağı Cezası Alabilir

Devre arası transfer döneminde Mostafa Mohamed'in 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu kullanan ancak oyuncunun kulübü Zamalek’e henüz bu ödemeyi yapamayan Galatasaray, FIFA tarafından transfer yasağı cezası alabilir.

Spor Arena'da yer alan habere göre; G.Saray’da 11 Haziran 2022’de gerçekleşecek seçimli genel kurulun ardından göreve gelecek olan yeni başkan ve yönetimin acilen çözmesi gereken ilk konu Şubat 2021’de satın alma opsiyonuyla kiralanan Mostafa Mohamed’in bonservis ödemesi olacak.

Mohamed'in ödemesi yapılmadı

Nitekim ara transfer döneminde Mısırlı futbolcunun sözleşmesindeki 4 milyon dolarlık satın alma opsiyonunu kullanan Galatasaray, oyuncunun kulübü Zamalek’e henüz bu ödemeyi yapabilmiş değil.

Zamalek'ten FIFA tehdidi

Mostafa Mohamed’i, kontratındaki madde nedeniyle gönülsüz veren Zamalek ise bu gelişme üzerine harekete geçti ve Galatasaray’a uyarı faksı çekti. Taraflar arasındaki sözleşmedeki maddeye göre 1 Temmuz 2022’ye kadar süresi olan Galatasaray Kulübü’ne, Zamalek şimdiden FIFA’ya gitme tehdidinde bulundu.


Mısır Kulübü’nün 4 milyon dolarlık bonservis bedelinin 1 Temmuz’a kadar yatırılmaması halinde FIFA’ya başvuracağını açıkça dile getirdiği belirtildi.

Transfer yasağı zası gelmesi olası

Zamalek’in FIFA’ya başvuru yapması ve haklı bulunması durumunda ise Galatasaray’a transfer cezası gelmesi olası... Mart ayında yapılan mali genel kurulda bütçe yetkisi alınamadığı için Mostafa Mohamed transferi için çözüm de üretilemezken, göreve gelecek olan yeni başkan ve ekibinin bu problemi ivedilikle çözmesi gerekecek.


Olası bir cezayla karşı karşıya kalmamak için yaklaşık 66 milyon TL yapan bu tutarı Galatasaray’ın yeni yönetiminin 20 gün içinde bulup ödemesi gerekecek.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek'ten Fatih Terim'e telefon!
Habere Git

Öte yandan, Zamalek’ten Şubat 2021’de Galatasaray’a gelen Mustafa Muhammed sarı kırmızılı kulüpte 57 resmi karşılaşmaya çıktı. Muhammed bu maçlarda 17 gol atarken 5 kez de takım arkadaşlarının gollerinde asist yaptı.


Süper Lig’de bu sezon 27 maçta oynayan Muhammed bunların sadece 10’unda ilk 11’de başlayabildi. İlk sezonundaki performansının uzağında bir grafik çizen Mısırlı, 7 kez fileleri sarsabildi. Bu da 160 dakikada 1 gol demek.


Karşılaşma başına 2.1 şut çeken Mustafa Muhammed’in maç başına gol oranı ise 0.3... Girdiği gol pozisyonlarının sadece yüzde 12’sini gole çevirebilen Mısırlı yıldız, bu sezon ligde kullandığı tek penaltıyı da gole çeviremedi.

Senin için hazırladığımız haberler