Zaman makinesi icat edilmiş! 10 yıl önce atılan tweet gerçek oldu

Özgür Koç
14.03.2024 - 11:13 | Son Güncellenme: 14.03.2024 - 11:43

Premier Lig ekibi Arsenal, Şampiyonlar Ligi Son 16 turu rövanş maçında Porto'yu penaltılarla geçerek 14 yıl sonra adını çeyrek final biletini alırken 10 yıl önce atılan bir tweet gündem oldu.

Zaman makinesi icat edilmiş! 10 yıl önce atılan tweet gerçek oldu

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda deplasmanda 1-0 mağlup olduğu Porto’yu sahasında oynadığı rövanş maçında penaltı atışları sonrasında eleyen Arsenal, 14 yıl sonra bir kez daha adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. 

10 yıl önce atılan Odegaard tweeti gündem oldu

Karşılamada sergilediği performansın yanı sıra seri penaltı atışlarında attığı golle galibiyette pay sahibi olan Arsenal'ın 25 yaşındaki Norveçli kaptanı Martin Odegaard hakkında 10 yıl önce atılan tweet maçın ardından sosyal medyada gündem oldu. 

"Arsenal Martin Odegaard’ı transfer ederse..."

Martin Odegaard'ın 2014'de Norveç ekibi Stromgodset'in ikinci takımında oynadığı dönemde 101 Great Goals adlı twitter hesabından yapılan gönderide, "Arsenal Martin Odegaard’ı transfer ederse 2024 yılında Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselecek." yazıyordu.

"Zaman makinası icat edilmiş"

Arsenal'in çeyrek final biletini almasıyla yeniden gündeme gelen tweete ilginç yorumlar geldi. 10 yıl önce atılan tweet için "Zaman makinası icat edilmiş. Geleceği giden birisi Arsenal'ın çeyrek finale yükseldiğini gördükten sonra bu tweti atmış" gibi eğlenceli yorumlar yapıldı. 

2015'te Real Madrid'e transfer oldu

22 Ocak 2015'te Stromgodset'ten 2.8 milyon karşılığında Real Madrid'e transfer olan Odegaard ilk olarak İspanyol ekibinin altlig takımı olan Real Madrid Kastilya'da forma giydi. Genç futbolcu, İspanyol kulübü tarafından sonraki dönemde Heerenveen, Vitesse ve Real Sociedad'a kiralandı.

2021'de Arsenal macerası başladı

Real Madrid formasıyla yalnızca 11 maça çıkabilen Norveçli futbolcu, Ocak 2021'de kiralık gittiği Arsenal'e takip eden yaz transfer döneminde 35 milyon euro bonservis karşılığında transfer oldu.

Kaptanlığa kadar yükseldi

Premier Lig ekibindeki performansı ve lider özelliği ile kaptanlığa kadar yükselen 25 yaşındaki yıldız futbolcu çıktığı 141 maçta 33 gol ve 23 asistlik katkı yaptı.

Norveçli orta saha, bu sezon oynadığı 36 maçta ise 9 gol ve 8 asistlik performansıyla takımın öne çıkan isimlerinden biri oldu.

2029'a kadar sözleşmesi var

Arsenal ile 30 Haziran 2029'a kadar sözleşmesi bulunan Martin Odegaard, Norveç Milli Takımı'nın da vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alıyor. Milli formayı 55 maçta terleten yıldız orta saha 3 kez fileleri havalandırırken 10 kez de gol pası verdi. Odegaard'ın güncel pisaya değeri ise 90 milyon Euro.

Arsenal liderlik koltuğunda oturuyor

Geçtiğimiz sezon Premier Lig'de şampiyonluğu son haftalarda manchester City'e kaptıran Martin Odegaard'ın kaptanı olduğu Arsenal, bu sezon 28. haftası geride kalan ligde 64 puan ve averajla liderlik koltuğunda oturuyor.

Senin için hazırladığımız haberler