Galatasaray Roma'dan İtalyan Orta Saha Nicolo Zaniolo'yu Transfer Etti

Burak Alaca
08.02.2023 - 21:52 | Son Güncellenme: 09.02.2023 - 00:13

Galatasaray, Roma'nın yıldızı Nicolo Zaniolo ile 2026/27 sezonuna kadar sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncunun transferi resmen açıklandı. İşte detaylar.

Galatasaray Roma'dan İtalyan Orta Saha Nicolo Zaniolo'yu Transfer Etti

AJANSSPOR-HABER

Spor Tot Süper Lig'in lideri Galatasaray, Avrupa'da ses getirecek bir transfere imza attı. Sarı kırmızılılar Roma ve İtalya Milli Takımı'nın başarılı orta saha oyuncusu Nicolo Zaniolo ile 2026-2027 sezonuna kadar sürecek bir sözleşme imzaladı.

Detaylar belli oldu

Galatasaray, Roma'ya 5 sezona yayılmış taksitlerle 15 milyon Euro ödeyecek. Yıldız oyuncu yarım sezon boyunca 900 bin Euro kazanacağı sözleşmenin geride kalan 3 yılında ise 2 milyon 750 bin Euro verilecek. Roma, Zaniolo'nun sonraki satışından %20 pay alacak.

Lisansı çıktı

Dün gece İstanbul'a gelen oyuncu bugün sağlık kontrollerini geçerek 4.5 yıllık sözleşmenin altına imzasını attı. Galatasaray, Zaniolo'nun kaydını gün içinde TFF'ye yaptı ve lisansını çıkarttı.

İlgini Çekebilir
Nicolo Zaniolo'dan Türkiye paylaşımı!
Habere Git

Roma ile depremzedeler için hazırlık maçı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem toplam 10 ile etki etti. Birçok vatandaş enkaz altında kaldı. Galatasaray, afetin ardından depremzedelere yardım kampanyası başlattı. Ayrıca Sarı-Kırmızılı kulüp, Zaniolo transferini yaptığı İtalyan ekip Roma ile geliri depremzedelere bağışlanması için bir hazırlık maçı düzenleyecek.

Roma genç yetenekleri rezerve etti

Romano'nun haberine göre Roma anlaşmaya Galatasaray'ın genç oyuncularını kapsayan bir madde ekledi. Bu madde doğrultusunda İtalyan kulübü sarı kırmızılıların genç yıldızları Yusuf Demir (2003) ve Efe Akman'ın (2006) transferlerinde öncelik sahibi olacak.

Piyasa değeri 55 milyon Euro'yu gördü

Roma formasını düzenli olarak giyemeye başladığı 2018-2019 sezonundan beri dünya futbolunun en büyük yıldızlarından biri olacağı düşünülen Zaniolo'nun piyasa değeri 2020 yazında Transfermarkt verilerine göre 55 milyon Euro'ya ulaştı. Sonrasında çapraz bağı yırtılan oyuncunun yükselişi sekteğe uğradı. 23 yaşındaki oyuncunun mevcut piyasa değeri 30 milyon Euro.

İlgini Çekebilir
Galatasaray dev transferi bitirdi!
Habere Git

Galatasaray Serie A karması kurdu

Galatasaray bu transferle kadrosuna daha önce İtalya Serie A'nın büyüklerinde oynamış bir yıldız daha eklemiş oldu. Sarı kırmızılıların kadrosunda daha önce Serie A'da forma giymiş; Fernando Muslera (Lazio), Kaan Ayhan (Sassuolo), Sergio Oliveira (Roma), Lucas Torreira (Sampdoria, Fiorentina), Dries Mertens (Napoli) ve Mauro Icardi (Sampdoria, Inter) gibi isimler bulunuyor.

Premier League'i tercih etmedi

Nicolo Zaniolo, Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho ile tartıştı. Sonrasında takımdan ayrılma durumu oluşan oyuncu ile Premier League ekiplerinden Totthenham Hotspur ve Everton ilgilendi, Bournemouth ise tam 30 milyon Euro teklif etti. Zaniolo ise Bournemouth'un bu teklifini geri çevirdi.

Gözden düştü

Bu sezon teknik direktör Jose Mourinho'nun gözünden düşen Zaniolo rotasyonun gerisine düştü. Roma formasını tüm kulvarlarda yalnızca 17 kez terleten oyuncu 1.193 dakika süre alırken 2 gol attı ve 3 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler