Galatasaray'ın Yeni Transferi Zaniolo Yaz Döneminde Milan'a Gidecek!

Akın Ungan
18.02.2023 - 16:20 | Son Güncellenme: 18.02.2023 - 16:44

Galatasaray'ın Roma'dan bonservisini aldığı Nicolo Zaniolo'nun yarım sezon takımda kalacağı, yaz transfer döneminde Milan'a gideceği iddia edildi. Detaylar.

Galatasaray'ın Yeni Transferi Zaniolo Yaz Döneminde Milan'a Gidecek!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk parolası ile mücadele eden Galatasaray, sezon başında kadrosuna kattığı yıldızlara takviyede bulundu. Sarı-Kırmızılılar, Serie A ekiplerinden Roma'nın yıldızı Nicolo Zaniolo'yu transfer etti. Zaniolo'nun Türkiye'ye gelişi büyük yankı uyandırırken, transfer hakkında ortaya çıkan bir detay dikkat çekti.

Zaniolo hala Milan yolcusu

Roma ile yaşadığı anlaşmazlık ile takımda istenmeyen adam ilan edilen Nicolo Zaniolo, kulüp arayışına girmiş ve kendisiyle ilgilenen Milan'ı beklemeye başlamıştı. Milan'ın bu transfer için ara dönemi tercih etmemesi ve Roma ile istenen bonservis bedeli üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine oyuncu Milano'ya gidemedi.

Galatasaray'a gelen genç yıldızın Milan transferinin hale gündemde olduğu belirtildi. CalcioMercato'nun haberine göre Nicolo Zaniolo için Serie A macerası bitmedi. Milan Teknik Heyet Sorumlusu olarak görev alan kulübün efsanesi Paolo Maldini, futbolcu ile bir görüşme yaptı. Maldini, Zaniolo'ya ara transfer döneminin sonuna kadar Milan'ı beklediği için teşekkür etti.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk, formalarını depremzedeler için bağışladı
Habere Git

35 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi var

Galatasaray, Zaniolo transferinde Roma'ya 5 sezona yayılmış şekilde toplam 15 milyon Euro bonservis bedeli ve genç oyuncunun bir sonraki satışından yüzde 20'lik pay verecek. Sarı-Kırmızılılar'ın Zaniolo ile imzaladığı sözleşmede ise 35 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi bulunuyor.

Maldini ile Zaniolo, Haziran'da tekrar bir araya gelecek

İtalyan futbolcuyu yaz transfer döneminde kadrosuna katmaya sıcak bakan Milan, Zaniolo'nun sözleşmesindeki 35 milyon Euro'luk serbest kalma maddesini ödemeyi düşünüyor. Maldini ile Zaniolo arasında yapılan toplantıda Haziran ayında tekrar bir araya gelerek transfer konusunda anlaşmanın yapılması görüşüldü.

Zaniolo'nun Süper Lig performansı belirleyecek

Roma ile yaşadığı sorunların ardından teknik heyet ve yönetime rest çeken Zaniolo, ligin ikinci yarısında oynamayacağını dile getirmiş ve Milan transferinin gerçekleşmemesinin ardından Galatasaray'a transfer olmuştu. Zaniolo'nun Süper Lig'de göstereceği performans Milan'ın son kararında etkili olacak.

İlgini Çekebilir
İsmi Galatasaray'la da anılmıştı, Kasımpaşa aldı!
Habere Git

"Hep dışlanmış biri gibi hissetmeye başladı"

Nicolo Zaniolo'nun annesi Francesca Costa, daha önce Corriere dello Sport'a verdiği röportajda oğlunun Roma ile yaşadığı sorunları açıkladı. Costa, "Günler geçtikçe Nicolo kendisinin projenin bir parçası olmadığını fark etmeye başladı. Roma, Haziran ayında ona kendisini satmayı düşündüklerini bildirdi. O günden itibaren kendisine hep dışlanmış biri gibi hissetmeye başladı" dedi.

"Galatasaray'ı seçtik çünkü..."

Sözlerine devam eden Costa, "Galatasaray'ı seçtik çünkü Roma onu yarı yolda bıraktıktan sonra Nicolo'ya onu çok istediklerini hissettirdiler Zaniolo, yeniden doğmak için Galatasaray'ı seçti. Ne ben, ne Nicolo, ne de ailem Roma taraftalarına kızgın değiliz. Roma taraftarlarına her zaman minnettar olacağız. Bizi çok eleştirdiler, ancak bu onların suçu değil. Kendilerine açıklanana inandılar" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler