Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya kiralandığını açıkladı

Akın Ungan
18.08.2023 - 22:17 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 23:43

Son dakika haberleri | Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya kiralık olarak gönderildiğini KAP'a açıkladı. İşte Zaniolo transferinin detayları.

Galatasaray, Nicolo Zaniolo'nun Aston Villa'ya kiralandığını açıkladı

AJANSSPOR HABER

Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, geçtiğimiz sezonun devre arasında kadrosuna kattığı Nicolo Zaniolo'nun Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'ya kiralandığını duyurdu. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada transferin detayları belirtildi.

Şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu var

Galatasaray'ın yaptığı açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır" denildi.

Kiralama bedeli 5 milyon Euro + bonus

Sarı-Kırmızılı kulüp, Zaniolo'nun kiralama bedelini açıkladı: "Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC, şirketimize 5.000.000 Euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir"

İlgini Çekebilir
Ziyech İstanbul yolcusu! İşte geliş saati
Habere Git

Opsiyon, 22.5 milyon Euro + 15.5 milyon Euro'ya varan bonuslar

Satın alma opsiyonunun bedeli ise "Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 Euro'dur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 Euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır" ifadeleri ile duyuruldu.

Sonraki satıştan yüzde 10 pay

Öte yandan Galatasaray, oyuncunun sonraki satışından pay da aldı: "Ayrıca, Aston Villa FC ‘ye futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10'u şirketimize ödenecektir"

İlgini Çekebilir
Morutan'ın yeni adresi belli oluyor
Habere Git

Aston Villa transferi duyurdu

Aston Villa, Zaniolo'nun kiralandığını duyurdu. Resmi siteden yapılan açıklamada, "İtalyan milli oyuncuyla kiralık sözleşme imzalandığını açıklamaktan mutluluk duyarız" denildi.

24 yaşındaki oyuncunun vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasının ardından Galatasaray'dan transferinin gerçekleştiği kaydedildi. İtalyan oyuncunun kariyer başlıklarına yer verilen açıklamada, oyuncunun geçen sezon İstanbul ekibiyle lig şampiyonluğu sevinci yaşadığı ve çıkışını 2022'de Avrupa Konferans Ligi'ni kazandığı Roma ile yaptığı vurgulandı. Oyuncunun 2018/19'da Serie A'da Yılın Genç Oyuncusu seçildiği hatırlatıldı.

Senin için hazırladığımız haberler