"Löw, para için Türkiye ile maç yapmak zorunda kaldı"

11.10.2020 - 16:20 | Son Güncellenme: 11.10.2020 - 16:27

Bayern'in başkanı Karl Heinz-Rummenigge, Almanya ile Türkiye arasındaki maçı işaret ederek, "Joachim Löw, para için Türkiye ile hazırlık maçı oynamak zorunda kaldı" dedi.

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Bayern Münih'in yönetim kurulu başkanı Karl-Heinz Rummenigge, korona salgını karşısında futbolun geleceği konusunda endişeli olduğunu dile getirdi ve Almanya Futbol Federasyonu'nu da eleştirdi.

Rummenigge, "Şu anda her taraftan eleştirilen Joachim Löw, para kazanmamız için Türkiye'ye karşı hazırlık maçı oynamak zorunda kaldı. 15 milyon Euro, Bundesliga'daki kulüplerin kaybını düşününce hiçbir şey değil" dedi. Rummenigge, eleştirilerine UEFA ve FIFA'yı da dahil etti.

Uluslar Ligi eleştirisi...

Rummenigge, "Uluslar Ligi çok büyük bir rekabet olduğu için değil, hiç kimsenin dostluk maçlarıyla ilgilenmediği için gündemde. Televizyondan da daha az gelir var. Öncelik, futbol değil, para, pazarlama ve politika" diye konuştu.

"Almanya Futbol Federasyonu'nda futbol dışındaki çıkarlar ağır basıyor"

2014 Dünya Kupası şampiyonluğu sonrasında Almanya Futbol Federasyonu'nda belli bir 'değer değişikliği' olduğunu söyleyen Bayern yönetim kurulu başkanı, "Şu anda DFB'de futbol dışındaki çıkarlar daha ağı basıyor. Ancak; futbola hizmet eden herkesin sadece futbola odaklanması gerekiyor" dedi.

Mali açıdan kulüplerin zor durumda oluşu ve iflas riski

Rummenigge, koronavirüs salgını ve artan enfeksiyon sayısı sonrası endişeli olduğunu ifade etti. Alman futbol adamı, "Bundesliga'nın, şu anki haliyle var olmaya devam edeceğini hayal edemiyorum. Mevcut koşullar göz önüne alındığında bile bazı kulüplerin iflas riski altında olduğuna dair söylentiler var" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler