Guidetti, Zehra Güneş’i Fenerbahçe maçına mı sakladı? Çok sert sözler

Cüneyt Muharremoğlu
12.10.2022 - 11:43 | Son Güncellenme: 12.10.2022 - 12:01

Filenin Sultanları’nın ABD’ye elenmesinin ardından hem Milli Takım hem Vakıfbank’ı çalıştıran Giovanni Guidetti’nin Zehra Güneş’i Fenerbahçe maçına sakladığı iddiası ortalığı karıştırdı.

AJANSSPOR HABER

Filenin Sultanları, ABD’ye 3-0 yenilerek Dünya Şampiyonası’na çeyrek finalde veda etti.  Şampiyonaya Tayland’a 3-2 yenilerek başlayan Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk turda Dominik Cumhuriyeti, Güney Kore, Hırvatistan ve ev sahibi Polonya’yı devirmeyi başardı. İkinci tura iyi bir başlangıç yapan Filenin Sultanları Almanya ve Kanada’yı set vermeden geçti.

İlgini Çekebilir
Zehra Güneş servet kazanacak
Habere Git

Son 3 maçta yenildiler

İkinci turda önce ABD’ye sonra Sırbistan’a kaybeden A Milli takım, çeyrek finale kalmayı başardı. Son 8’deki rakibimiz ise ikinci turda boyun eğdiğimiz ABD oldu.  Filenin Sultanları, ABD’ye diremedi ve sahadan 3-0 yenik ayrılarak turnuvaya veda etti. 

Eleştirilerin odağında Guidetti var!

Maçın ardından özellikle sosyal medyada A Milli Takım hocası Giovanni Guidetti’ye tepki vardı. Özellikle sosyal medyada Filenin Sultanları’nın bir türlü istenilen başarıyı yakalayamamasından İtalyan çalıştırıcı sorumlu tutuldu. Guidetti, ABD maçı sonrası “Turnuva bizim için çok büyük bir üzüntüye sebep olmadı diyebilirim. Tayland haricinde ki o da iyi oynadığımız bir maçtı ama bizden daha aşağı seviyedeki takımların hepsine karşı kazandık, bizden üst seviyedeki takımların hepsine karşı ise kaybettik. İşimizi yaptığımızı düşünüyorum fakat dünyadaki üst seviye takımlar ile rekabet etmek konusunda eksiklerimiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

İlgini Çekebilir
Tıpatıp aynı! Zehra Güneş'in kardeşini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi
Habere Git

Ortalığı karıştıran Fenerbahçe iddiası

Guidetti ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan Fenerbahçe iddiası ise ortalığı karıştırdı. Buna göre A Milli takım’ın yanı sıra Vakıfbank’ı da çalıştıran İtalyan hoca, orta oyuncu Zehra Güneş’i sakatlık bahanesiyle Fenerbahçe maçına saklamak istedi. 

Üstündağ: Zehra Güneş’in gözyaşlarına şahit oldunuz

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, bu iddiaya çok sert sözlerle yanıt verdi. TRT Spor’a açıklama yapan Üstündağ, “Fake hesapları tespit edecekler. Bu evlatlarıma laf söyletmem. Giovanni, Zehra'yı sakatlık bahanesiyle Fenerbahçe maçına hazırlıyormuş. O çocuğun gözyaşına kaçınız şahit oldunuz. İğneyle hazırlanıyor. Ebrar sakatken boncuk boncuk gözyaşı döktü, nasıl vicdan var" diye konuştu. 

Üstündağ, ABD maçındaki oyunu eleştirdi

Üstündağ, antrenör Guidetti hakkında yapılan eleştiriler hakkında ise şöyle konuştu: “ABD maçındaki oyun bir milli takıma yakışmayan bir voleyboldu.  Biz mücadelemizi veremedik. Ben burada 'Şu suçlu' demem. Bu çocuklar bizim evladımız. Bu ülkenin gururu oldular. Olmaya da devam edecekler. Giovanni bu turnuvada çok eleştiri aldı. Alabilir. Her oyuncudan faydalanmak istiyorsun. Ama o an için onu kullanamıyorsun. Hangi antrenör böyle bir sonuçla ayrılmak ister.”

Senin için hazırladığımız haberler