Şampiyonlar Kim Milyoner Olmak İster?'de! Volkan Demirel'e soru bildiği yerden geldi

İsmail Keles
29.10.2023 - 23:52 | Son Güncellenme: 30.10.2023 - 16:05

A Milli Kadın Voleybol Takımı'yla 2023'te büyük başarılar kazanan Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katıldı. Başarılı sporcunun telefon jokeri için Volkan Demirel'i aradı.

Şampiyonlar Kim Milyoner Olmak İster?'de! Volkan Demirel'e soru bildiği yerden geldi

AJANSSPOR - HABER

Cumhuriyetin 100. yılına özel yayımlanan bölümde milli sporcular yarıştı. Zehra Güneş, Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında kazandığı 300 bin liralık para ödülünü Hatay için bağışladı. Milli voleybolcunun bağışladığı para, deprem felaketinden büyük zarar gören ildeki kız sporcuların voleybol eğitimi için harcanacak. 

Zehra Güneş'in Hatayspor Teknik Direktörü ve Fenerbahçe efsanesi Volkan Demirel'e sorduğu soru Fenerbahçe'nin tarihe geçen Sevilla maçıydı. 

Zehra Güneş'in telefon jokeri için aradığı Volkan Demirel'e sorduğu soru:  

"2008'de Şampiyonlar Ligi'ned çeyrek finale çıkma mücadelesinde Fenerbahçe ve Sevilla, iki maç sonunda yenişemeyip maç penaltılara kalınca ne olmuştur?" 

Cevap şıkları: 
a)Fenerbahçe kalecisi tüm golleri yemiştir
b)Sevilla kalecisi tüm golleri yemiştir
c)Fenerbahçe kalecisi üç penaltı kurtarmıştır
d)Sevilla kalecisi üç penaltı kurtarmıştır

Volkan Demirel, "Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmıştır" yanıtını vererek soruyu doğru yanıtladı. 

Zehra Güneş'i zorlayan Milli Takım sorusu

Milli voleybolcu Zehra Güneş'e bir soru da beklemediği yerden geldi. Yarışmada A Milli Kadın Voleybol Takımı'yla ilgili soru geldi. 

İşte o soru:

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2023'te namağlup Avrupa şampiyonu olan ve olimpiyat elemelerini namağlup geçen 14 kişilik kadkadrosunun boy ortalaması kaçtır?

a)181 santimetre
b)186 santimetre
c)191 santimetre
d)196 santimetre

"Bilmeseydim kahrolurdum"

Zehra Güneş, ilk olarak c ve d şıklarını elerken; "Bu soru nereden aklınıza geldi? Bunu bilmem lazım" dedi. Milli voleybolcu daha sonra b şıkkını seçti ve doğru yanıtı verdi. Sorunun doğru şıkkı açılmadan önce "Ne olur doğru çıksın" diyen Zehra Güneş, doğru yanıt çıkınca da "Çok rahatladım. Soru yanlış olsaydı kahrolurdum. Benim takımım" ifadelerini kullandı. Bu soruyu bilmesinin ardından başarılı sporcu 300 bin Lira'ya hak kazandı

Kim Milyoner Olmak İster'e katılan diğer ünlüler

Zehra Güneş dışında yarışmaya Türk spor tarihinin en başarılı isimleri de katıldı. Güreşin efsanesi Taha Akgül, rekortmen dalışçı Şahika Ercümen ve milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu da programın konuğu oldu. Sporcular kazandığı ödülleri  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağışladı. 

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları’nın yeni şarkısı belli oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler