Zekeriya Alp ilk kez konuştu! Kural hatası var mı?

18.09.2019 - 13:12 | Son Güncellenme: 18.09.2019 - 10:24

Zekeriya Alp ilk kez konuştu! Kural hatası var mı?

Aytemiz Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında ve ev sahibinin 3-1'lik üstünlüğü ile sona eren maçta iki pozisyon çok tartışılmıştı. Fenerbahçe bugün TFF'ye maçın tekrarı için bir başvuru yapacak. Konuyla ilgili Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'ten de ilk açıklama geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Alanyaspor'un bulduğu bir ve ikinci gollerde kural hatası olduğunu düşünerek TFF'ye başvurma kararı almıştı. Konuyla ilgili farklı değerlendirmeler yapılırken en yetkili isimlerden biri olan Alp de topa girdi. Sözcü gazetesinden Bahadır Çokişler'in köşe yazısından ilgili bölüm şu şekilde...

“Kesinlikle kural hatası yok. Çok da güzel maç yönetti; aslan gibi yönetti. Maçta hiçbir sorun yok. Ne yapalım? Bu hakemlerle bu ligi götüreceğiz.

G.Saray maçını Palabıyık kötü mü yönetti? Meler Beşiktaş maçında kötü müydü? Hem Fener hem Beşiktaş yenildi. G.Saray zor kazandı. Trabzon beraberliğe razı oldu. 

 Demek ki büyük-küçük takım yok. Hakemlerimiz çıkıp adam gibi maç yönetiyor. Hakemlerimizi kazanma yoluna gitmeliyiz. Çünkü sahada adaleti onlar sağlıyor.”

HALIS ÖZKAHYA İYİYDİ

F.Bahçe itiraz edecekmiş “BANA göre kural hatası yok. Ama hukuk kuruluna başvurabilirler. Orada incelenir. Halis (Özkahya) çok iyi maç yönetti.”

YORUMCULAR ORTAMI GERİYOR

TOPLANTININ tam da ortasında arayınca telefonu açmakta tereddüt etmedi. Ancak ses tonundan acımasız eleştirilere içerlediği belliydi. Konuşmama bile fırsat vermeden, şunları söyledi: 

 “Göreve başlarken Nihat Özdemir başkana da söyledim; her hakemi her maça veririm. Yok Fenerbahçe o hakemi istemiyor, yok Beşiktaş bunu istemiyor, Trabzon ile o hakemin sorunu var…

‘Şu maçta şu, bu maçta bu' yaklaşımıyla hakem de bulamayız. Neymiş VAR bunu görmüş, öbürünü görmemiş… Biz bilimsel çalışıyoruz. Hakem ‘siyah beyaz' hata yaptıysa dinlendirilir.

Gözlemci raporuna göre karar veririz. Yorumcular ortamı bilerek geriyorlar.”

Senin için hazırladığımız haberler