Zekeriya Alp kimdir, kaç yaşında?

04.07.2019 - 19:08 | Son Güncellenme: 04.07.2019 - 16:10

Yeni MHK Başkanı Zekeriya Alp kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlı? Yeni federasyon başkanı Nihat Özdemir, kurulları yeniden atamaya başladı. Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı Zekeriya Alp, yardımcısı ise Serdar Tatlı oldu. Futbolseverler ise Zekeriya Alp'in kim olduğu ve hangi takımlı olduğunu merakla araştırmakta. Biz de bu konuda merak edilenleri derledik. Peki, Zekeriya Alp kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlı?

 Zekeriya Alp kimdir, kaç yaşında?

Zekeriya Alp kimdir, kaç yaşında? Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı Zekeriya Alp oldu. Futbolseverler ise yeni MHK başkanını merakla araştırmakta. Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı, TV yorumculuğu ve spor yöneticiliği yapan Zekeriya Alp'in kim olduğu ve hangi takımlı olduğunu futbolseverler merak ediyor. Peki, MHK Başkanı Zekeriya Alp kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlı? İşte detaylar...

Zekeriya Alp kimdir, kaç yaşında?

1948 İstanbul doğumlu olan Zekeriya Alp 1968 – 1969 sezonunda Feriköy'den Beşiktaş'a transfer olmuştur. Zekeriya Alp 1968'den 1978'e kadar 11 sezon boyunca 204 lig maçında forma giydi. Daha çok savunma yönü güçlü olan Zekeriya Alp, kariyerinde 6 kez gol attı. Zekeriya Alp, sol kanatta görev yapar ve o kanatta attığı deparlarla tanınırdı. İstikrarlı ve centilmen bir futbolcuydu.

Zekeriya Alp Türkiye Birinci Lig'deki ilk resmi golünü 5 Eylül 1971'de Beşiktaş'ın Vefa'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada kaydederek takımını 1-0 öne geçirmişti. 22 kez Türkiye Millî Futbol Takımı'nda forma giyen Zekeriya Alp, Beşiktaş'ın en talihsiz dönemlerinde forma giymişti. Sadece 1975'te bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşayan başarılı futbolcu, 1978'de futbolu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı, TV yorumculuğu ve spor yöneticiliği yapan Zekeriya Alp, çeşitli dönemlerde Beşiktaş yönetiminde ve Türkiye Futbol Federasyonu’nda görev aldı. Levent Bıçakçı yönetiminde Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcülüğü yaptı. Daha sonra ise Yıldırım Demirören başkanlığı döneminde merkez hakem kurulu başkanlığı görevine getirilmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler