Zekeriya Alp'ten ilk açıklama!

24.03.2020 - 17:00 | Son Güncellenme: 24.03.2020 - 17:00

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, hakemlerin antrenman durumu ve koronavirüs salgını ile ilgili alınacak önlemleri beIN Sports'a değerlendirdi. Alp'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Umarım en yakın zamanda bu beladan kurtuluruz"

Umarım en kısa zamanda bu başımıza gelen beladan kurtuluruz. Camiamız adına sağlık personeline şükranlarımızı sunuyoruz. Fiziksel olarak hakemlerimizi hazırlayan bir ekibimiz olduğunu söylemiştik. 5 kişilik bir ekip. Başlarında Çağatay Şahan eski hakemlerimizden. Beraber çalışan Bülent kardeşimiz var. Bu konuda gerçek bir uzman. Son derece çalışmaları bizi ve hakemleri memnun ediyor.

"1500 hakeme bu çalışma programı geçtiğimiz günlerde iletildi"

Ekibin hazırlamış olduğu program dahilinde tüm hakemlerimize özellikle bölgesel hakemlere varıncaya kadar yaklaşık 1500 hakeme bu çalışma programı geçtiğimiz günlerde iletildi. Bu çalışmalarımızı tüm 81 ilde il hakem kurulu başkanlarına kadar iletildi. Ve bu ilettiğimiz programlarda görevli arkadaşlarımız hakem ve gözlemcileride unutmamak lazım. Onlarla da ilgili gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.

"Mümkün olduğunca evde kalmak gerek"

Sadece çalışmalarla ilgili değil koronavirüse yakalacak riskini azaltacak çalışmalar ve beslenme ile ilgili birçok önerilerde bulunuldu. Bunun mümkün olabildiğince her zaman her yerde söylendiği gibi evlerde kalınması gerektiği ve bağışıklı düzeyinin mümkün olduğu kadar dikkat edilmesi ve ne yapılması gerekiyorsa tüm camiamızdaki herkese iletildi.

Çalışma programları da verildi. Gerek evde gerekse ev dışında. Kalabalıkların olmadıüı yerde çalışmalarını kendileri sağlamaya devam edecekler. Mümkün olduğunca kalabalık olan yerlerde yapmayacakları kendileri bilgilendirildi. Evlerde yapılması gereken egzersizlerde var. Bunları kendilerine videolu bir şekilde ilettik ve iletmeye devam edeceğiz.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler