Partizan'da Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
23.12.2022 - 00:13 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 00:21

Turkish Airlines EuroLeague'de 15. hafta karşılaşmasında deplasmanda eski takımı Fenerbahçe Beko'yu mağlup eden Partizan'da Zeljko Obradovic maç sonu konuştu.

Partizan'da Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nin 15. hafta maçında konuk ettiği Sırbistan temsilcisi Partizan'a 73-72 yenildi. Maç sonu sarı lacivertli ekibin de eski koçu olan Partizan'da Zeljko Obradovic değerlendirmelerde bulundu.

Sırbistan temsilcisi Partizan'nın başantrenörü Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko galibiyetiyle pes etmediklerini ve Avrupa Ligi'nin liderini yendiklerini söyledi.

"Avrupa Ligi'nin liderini yendik"

Ülker ve Spor Etkinlik Salonu'nda maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, "Bir maçı bu şekilde kazanınca, şansın bizim tarafta olduğunu görüyoruz. Fenerbahçe Beko maçın başından itibaren öndeydi. Biz pes etmedik ve Avrupa Ligi'nin liderini yendik. Bu bizim için önemliydi, inancımızı hiç yitirmedik. Bizim için çok önemli bir galibiyetti." dedi.

İlgini Çekebilir
Obra Fenerbahçe'yi üzdü!
Habere Git

"Burada çok güzel anılarım var"

Fenerbahçe kulübüne çok önemli katkıları olduğu ve maç öncesi taraftarın onu bağrına bastığı hatırlatılarak ne hissettiği sorulan deneyimli koç, Fenerbahçe taraftarı ve kulüp başkanı Ali Koç'a teşekkür ederek, "Burada çok güzel anılarım var. Taraftarlar bana burada yaşadıklarımı hatırlattı. Çok gururluyum. 7 yıl çok güzel anlar yaşadık burada. Ülker Arena'ya adım atmak çok güzeldi." diye konuştu.

"En güzel günler onların olsun"

Obradovic, Fenerbahçe Beko ile ilgili de, "Son zamanlarda biraz sorun yaşadılar sakatlıklardan dolayı. Ama en güzel günler onların olsun." ifadesini kullandı.

"Topsuz hareket ettirecekleri az çok belliydi"

Maç öncesi Fenerbahçe Beko'yu iyi analiz ettiklerini dile getiren Obradovic, "Elbette Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı bazı setler hakkında bilgi sahibiydik ve en az 3 oyuncuyu topsuz hareket ettirecekleri az çok belliydi. O hücumda yaptıkları top kaybının ardından yardımcılarımla sevinmemin nedeni ise seti önceden tahmin etmiş olmam değil, oyuncularımın çok iyi savunma yapmalarıydı." dedi.

"Basketbolun güzelliği de tam olarak bu"

Karşılaşmanın genelinde uygun şutları kaçırmadıklarını ifade eden Obradovic, "Fenerbahçe’nin savunmada reaksiyon vermesine rağmen doğru pasları yaparak kaçırsak bile uygun şutu bulduk. Basketbolun güzelliği de tam olarak bu, siz bir koç olarak ne kadar hazırlanmış olsanız da sahada asıl reaksiyonu veren oyuncular oluyor.” dedi.

Fenerbahçe Beko-Partizan maçı çeyrek skorları

  1. çeyrek: 19-16
  2. çeyrek: 37-33
  3. çeyrek: 57-51
  4. çeyrek: 72-73
Senin için hazırladığımız haberler