"Zidane futbol hakkındaki fikirlerimi değiştirdi"

22.05.2020 - 21:56 | Son Güncellenme: 22.05.2020 - 22:00

"Zidane futbol hakkındaki fikirlerimi değiştirdi"

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ın teknik direktörü Carlo Ancelotti, Fransız teknik adam Zinedine Zidane hakkında konuştu. SKY Sports'a konuşan deneyimli teknik adam Zidane'nın futbol hakkındaki düşüncelerini değiştirdiğini ifade etti.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Zidane futbol hakkındaki fikirlerimi değiştirdi"

Zidane sayesinde farklı formasyonları denediğini ifade eden İtalyan teknik adam: "Zidane ile futbol hakkındaki düşüncelerimi değiştirmeye çalıştım. O bana sistem değiştiren ve farklı bir oyun oynama imkanı veren ilk oyuncu. Juve'de ilk yılımda Alessandro Del Piero ve Filippo Inzaghi'nin arkasında onu oynattım. Sahaya 3-4-1-2 şeklinde dizildik. İkinci yılda yine orta sahada 4 oyuncu, ileride 2 forvet oynadık. Ancak bu sefer Zidane daha rahat bir oyun oynayan 10 numara profiline dönüştü. Zidane futbola hakkındaki fikirlerimi değiştirdi. 4-4-2 sistemine çok odaklanmıştım. Ancak Zidane ile çalıştıktan sonra onu sahada daha rahat bir konuma getirmek için uğraşmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

"4-4-2 sistemini takımımda uygulamak için çok çalıştım"

"4-4-2 sistemini çalıştırdığım takımlarda uygulamak için çok uğraştım. Sürekli kendimi bu konuda eğitmeye ve geliştirmeye önem verdim. Ancak Parma'dan, Juventus'a gelince takımımda Zidane olduğu için bu fikrim biraz değişti. Çünkü onu sahada rahat bir pozisyonda tutmak için uğraşmaya başladım. Juventus'taki günlerim benim için çok güzeldi. Çünkü bir kulübün teknik direktörü nasıl çalışması gerekir bunu anladım. İkinci yılın sonunda kovulmam önemli değil. Orada kendime çok şey kattım."

Senin için hazırladığımız haberler