Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Graet Görevinden Ayrıldı

Orhan Gülek
11.01.2023 - 17:44 | Son Güncellenme: 11.01.2023 - 18:01

Efsane futbolcu Zinedine Zidane hakkında söylediği sözler sebebiyle eleştirilen Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, görevden ayrıldı. İşte detaylar

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Graet Görevinden Ayrıldı

AJANSSPOR - HABER

Fransa Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu (FFF), ismi taciz iddialarına karışan ve ülke tarihinin en önemli isimlerinden Zinedine Zidane ile ilgili yaptığı açıklamalarla tepki çeken başkan Noel Le Graet'i (Fotoğrafta sağda) görevden aldı.

Zinedine Zidane sözleri ve taciz iddiası

Fransa Futbol Federasyonu (FFF) İcra Komitesi, ülkenin efsane ismi Zinedine Zidane'ın milli takımda teknik direktörlük yapma potansiyeli hakkında sert ifadeler kullanan ve hakkında birçok taciz iddiası ortaya çıkan FFF Başkanı Noel Le Graet'i görevden aldı.

Le Graet'in yerine yardımcısı atandı

France Info'da yer alan habere göre, Le Graet, Fransa Spor Bakanlığının hakkındaki incelemesi bitene kadar görevine devam edemeyecek. Fransa Futbol Federasyonu'nun başına Le Graet'in yardımcısı Philippe Diallo geçici olarak atandı.

İlgini Çekebilir
Kylian Mbappe'den federasyona tepki! ''Irkçılık yapıldı''
Habere Git

Fransa Futbol Federasyonunun başına 2011'de getirilen Le Graet'in normal görev süresi 2024'te sona eriyor.

Ne olmuştu?

Fransız basınında yer alan haberlere göre, çok sayıda kadın, Le Graet'i kendilerine cinsel tacizde bulunmakla suçlamıştı. Spor Bakanlığı iddialardan sonra Le Graet hakkında inceleme başlatmıştı.

"Zidane beni arasa bile telefonunu açmazdım"

Noel Le Graet, Fransa'nın RMC Sport kanalında ülkenin efsane ismi Zinedine Zidane'nin milli takımda teknik direktörlük yapma potansiyeli hakkında; "Zidane benimle iletişime geçmeye çalışmadı. Arasa bile telefonunu açmazdım. Onunla hiç görüşmedik." ifadelerini kullanmıştı.

Kylian Mbappe, Le Graet'i sert eleştirmişti

Fransa Spor Bakanlığı, İspanya'nın Real Madrid takımı, Fransız yıldız Kylian Mbappe ile birçok futbolcu, Zidane hakkındaki açıklamaları nedeniyle Le Graet'i eleştirmişti. Sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunan Mbappe de "Zidane Fransa'dır, efsaneye böyle saygısızlık yapılmaz." ifadesini kullanarak Le Graet'in Zidane hakkındaki sözlerini eleştirmişti.

Deschamps'ın sözleşmesi uzatıldı

FFF, Katar'daki Dünya Kupası'nda milli takıma üst üste ikinci finalini oynatan teknik direktör Didier Deschamps'ın sözleşmesini cumartesi günü uzattığını duyurmuştu. Zidane, daha önce Deschamps'ın yerine geçmek için favori adaylar arasındaydı.

Zinedine Zidane'in Real Madrid kariyeri

La Liga ekiplerinden Real Madrid'de uzun yıllar görev alan Zinedine Zidane, bu süre zarfında birçok galibiyet ve kupalar kazandı. Gösterdiği performansla taraftarın sevgisini kazanan Zidane, 2021 yılında Real Madrid ile yollarını ayırdı. İspanya devi ile kariyeri boyunca 2 kez La Liga Şampiyonu, 2 kez Süper Kupa Şampiyonu ve 3 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşadı. Zidane, son olarak İspanya 1. Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid'in teknik direktörlüğü görevini 2021 yılında bırakmış ve sonrasında başka takım çalıştırmamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler