Zinedine Zidane, Fransa Milli Takımı için fırsat kolluyor

09.07.2021 - 20:12 | Son Güncellenme: 09.07.2021 - 20:28

Son dakika haberleri... Real Madrid'le yol ayrımına giden teknik direktör Zinedine Zidane, Fransa Milli Takımı için gün sayıyor. Zidane'ın hedefinde, Didier Deschamps var. İşte detaylar...

Zinedine Zidane, Fransa Milli Takımı için fırsat kolluyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

 

Real Madrid'le Avrupa'da eşine az rastlanır bir başarıya imza atan Zinedine Zidane, bu yaz takımıyla sözleşme yenilemeyip yollarını ayırdı. Zidane için İtalya, İngiltere ve hatta Fransa'dan birçok takımın ismi yazıldı. En son, Juventus'un devrede olduğu iddia ediliyordu. Ancak Zidane, yeni görevi için Didier Deschamps'ın Fransa Milli Takımı'ndan ayrılmasını bekliyor. 

Zidane, 2022 yılına kadar boşta

ESPN'in Fransa edisyonu, genç teknik direktörün 2022 Dünya Kupası'na kadar hiçbir takımda görev almayacağını ileri sürdü. Fransa Milli Takımı'yla 2018 Dünya Kupası'nı kazanan Didier Deschamps, EURO 2020'de İsviçre'ye elenir elenmez istifasını FFF'ye (Fransa Futbol Federasyonu) sunmuştu. FFF Başkanı Le Graet, 3 dakikalık bir konuşmayla beraber Deschamps'ı takımda tuttu.

 

Ancak ESPN; Le Graet'in bu koltuğa Zidane'ı getirmek istediğini iddia etti. 

Teklifleri reddetti

Zidane, Real Madrid'le yol ayrımına gider gitmez İngiltere ve İtalya'daki kulüpler Fransız antrenöre teklifte bulundu. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni Madrid'le 3 yıl arka arkaya kazanan antrenör, Avrupa'dan gelen teklifleri bir bir reddetti. Fransız L'Equippe Gazetesi, Zidane'ın milli takım teknik direktörlüğünü istediğini gündeme getirmişti.

Peki ya Deschamps 2022 Dünya Kupası'nı kazanırsa?

Futbolda her şey ihtimal dahilinde. Ve Fransa Milli Takımı, yeryüzünün en değerli kadro yapısına ve örgüsüne sahip. 2018'deki başarının bir benzeri 2022 yılında da yaşanabilir. Bu tarz bir gelişmenin yaşanması durumunda Fransa basını, Deschamps'ın 2 yıl daha takımda kalmasına kesin gözüyle bakıyor.

'Konu üç dakikada karara bağlandı'

Le Graet, Fransa basınına verdiği bir röportajda ''Katar'daki Dünya Kupası'nda Fransa'nın teknik direktörü olacak. Konu üç dakikada karara bağlandı. Devam etme isteği çok güçlü, benimki de öyleydi. Tartışma olmadı.'' dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler