Zinchenko’nun ailesinden ilginç EURO 2020 totemi

03.07.2021 - 16:26 | Son Güncellenme: 03.07.2021 - 16:42

Son dakika EURO 2020 haberleri... Ukrayna Milli Takımı'nın gözde futbolcusu Zinchenko, futbol kariyerinden ötürü ailesinde çeşitli totemlerin başlangıcına neden oldu. İşte detaylar...

Zinchenko’nun ailesinden ilginç EURO 2020 totemi

AJANSSPOR - MAGAZİN

 

Manchester City ve Ukrayna Milli Takımı'nın yıldız ismi Oleksandr Zinchenko, mesleğinden ötürü ailesini çeşitli totemlere sürüklüyor. EURO 2020'deki ilk golünü İsveç'e karşı atan futbolcu, takımının çeyrek final bileti almasına katkı sağlamıştı. Bugün, İngiltere'ye karşı sahaya çıkacak oyuncunun ailesi yine totemlere başvuracak. 

Annesi maçlarını izleyemiyor

Zinchenko'nun maç günlerinde annesi Iryna Karpeta kendisini odaya kilitliyor. Oğluna bir şey olacak diye endişelenen Karpeta, özellikle Ukrayna maçlarında bu totemi uyguluyor.

 

Zinchenko'nun babası Volodymyr Zinchenko ise, oğlunun maçlarını bir kere izlemekle yetinmiyor. Maçtan hemen sonra tekrar tekrar izleyip hatalarını Oleksandr'a söylüyor. 

Eşi Vlada sahadan ayrılmıyor

Zinchenko'nun anne ve babası dışında, totem geliştiren bir diğer kişi de eşi Vlada Sedan. Spor spikerliği, sunuculuk ve mankenlik gibi işlerle uğraşan Sedan, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi maçları dahil olmak üzere, eşini hiçbir karşılaşmada yalnız bırakmıyor. 

5 yılda 5 kat değerlendi

Futbola Shakhtar Donetsk altyapısında başlayan Zinchenko, 2014'te A Takım'a çıkamayınca 1 yıl ara verdi. 1 yıl sonra Rus ekibi Ufa ile anlaşan oyuncu, buranın A Takım'ında sadece 1 sezon oynayıp Manchester City'e transfer oldu. İngiliz devi, Zinchenko için Ufa'ya 4 milyon Euro ödeme yaptı. Henüz 24 yaşındaki oyuncu 5 yılda değerine değer kattı. Sol bek ve orta sahanın solunda oynayabilen oyuncunun güncel piyasa değeri 25 milyon Euro. 

Senin için hazırladığımız haberler