Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali'ne yoğun ilgi

19.10.2018 - 19:56 | Son Güncellenme: 19.10.2018 - 19:56

Bölge gençlerini sanat, spor ve eğlenceyle buluşturmanın amaçlandığı, Ziraat Bankası Diyarbakır Gençlik Festivali sürüyor.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Okçular Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türk Telekomun desteğiyle merkez Kayapınar ilçesi Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen ve dün açılışı yapılan festivale, özellikle gençler yoğun ilgi gösteriyor. 

Festivale gelen öğrencilerden Furkan Kaptan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival alanında çok eğlendiklerini, festivalin çok güzel geçtiğini söyledi.

Arkadaşlarıyla halaylar çektiklerini kaydeden Kaptan, "Etkinlikleri izledik. Gezdik, dolaştık, çok eğlendik. Böyle festivallerin devam etmesini istiyoruz. Çok güzel etkinlikler var. İlk defa böyle bir festival oluyor. Bu festivali organize edenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Gençlerden Ozan Serhat Dayan da festival alanında çok mükemmel bir ortam olduğunu, gençlerin bir araya geldiğini aktardı.

"Böyle bir ortamda insan sıkılmaz. Çok eğlendik, halay çektik, etkinliklere katıldık. Diyarbakır'da böyle bir festivalin yapılması mükemmel olmuş. Yılda iki defa yapılmasını istiyoruz. Üniversite sınavına gireceğiz. Bu festival bizim için motivasyon da oldu." ifadelerini kullanan Dayan, festivali düzenleyen ve gençlere güzel bir ortam hazırlayan yetkililere teşekkür etti.

Dilan Saylı ise festival ile gençlerin çok mutlu olduğunu anlatarak, "Eğlenceli etkinlikler oldu, arkadaşlarımla katıldım. Diyarbakır'da daha önce böyle güzel bir festival görmemiştim." diye konuştu.

Geleneksel ile yeninin harmanlandığı sergilerin açıldığı, dijital ve dev akıl oyunlarının oynandığı, spor turnuvaları ile yarışmaların yapıldığı festivalde, söyleşiler ve eğitimler düzenleniyor. Festival, 21 Ekim'de sonra erecek.

"Şöhretler Karması" maçı oynanacak 

Festival kapsamında yarın oynanacak ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da forma giymesinin beklendiği "Şöhretler Karması" maçında, hakem Cüneyt Çakır görev yapacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer alacağı takımın teknik direktörlüğünü Mircea Lucescu üstlenecek. 

Maçta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile eski futbolcular Semih Şentürk, Tuncay Şanlı, Hamit Altıntop, Yattara gibi isimler ter dökecek.

Senin için hazırladığımız haberler