Ziraat Bankası'nda "tarihi maç" heyecanı..

02.11.2015 - 10:18 | Son Güncellenme: 02.11.2015 - 10:18

Erkekler Voleybol Birinci Lig takımlarından Ziraat Bankası'nda, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmenin heyecanı yaşanacak.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından 1980-1981 sezonundan bu yana düzenlenen ligle aynı yaşta olan ekip, 34 yıllık kulüp tarihindeki ilk DenizBank Avrupa Şampiyonlar Ligi maçını, 4 Kasım Çarşamba günü sahasında Paris Volley ile yapacak.

Takımın İspanyol antrenörü Fernando Munoz Benitez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp tarihinde ilk kez yer alacakları ligin büyük önem taşıdığını belirterek, "İlk maçlar her zaman önemlidir. Ev sahibi avantajımızı kullanarak, ilk Şampiyonlar Ligi maçımızı kazanmak ve lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ligde B Grubu'nda Fransa'dan Paris Volley, Rusya'dan Dinamo Moskova ve Almanya'dan VfB Friedrichshafen takımlarıyla mücadele edeceklerini belirten Benitez, "Güçlü takımların yer aldığı bir gruptayız. Ligin genelinde tecrübeli ve güçlü kadrolardan kurulu takımlar bulunuyor. Rakiplerimizin üçünün de Şampiyonlar Ligi tecrübesi var" diye konuştu. 

Dinamo Moskova'nın, grubun favori takımı olarak gözüktüğünü vurgulayan Benitez, ekibin çok iyi Rus oyuncuları olduğunu, özellikle yabancı oyuncularının dünya çapında tanındıklarını söyledi. 

Benitez, Alman VfB Friedrichshafen'ın, daha önce Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadığını anımsatarak, "Her takım gibi saygı duyulacak önemli bir ekip. Özellikle seyirci ve atmosfer anlamında çok iyi olduklarını belirtmek isterim. Bu avantajlarını maçlarda iyi kullanacaklarını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Yabancılarla entegre kuvvetli bir ekip olan Paris Volley'in ise uzun zamandır birlikte oynayan oyunculardan kurulu güçlü bir kadroya sahip olduğunu kaydeden İspanyol antrenör, "Zor karşılaşmalar bizi bekliyor. İlk maçımızı Ankara'da Paris Volley ile oynayacağız. İlk maçlar her zaman önemlidir. Ev sahibi avantajımızı kullanarak, ilk Şampiyonlar Ligi maçımızı kazanmak ve lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" diye konuştu.  

"Zorlu rakiplerimiz var"
Takımın deneyimli kaptanı Hüseyin Koç da kulübüyle birlikte böyle büyük bir organizasyonda yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nin, en yüksek performansların ortaya konulduğu, ciddi bir lig olduğunu dile getiren Hüseyin, her maçın büyük önem taşıdığını belirtti.

Ziraat Bankası Spor Kulübü'nü en iyi şekilde temsil etmek için takım arkadaşlarıyla ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Hüseyin, şöyle konuştu:

"Grubumuzda çok zorlu rakipler var. Avrupa Şampiyonası'nı yakından takip ettim çünkü grubumuzdaki takımların oyuncuları, şampiyonada milli takımlarında oynadılar. Hepsi birbirinden önemli oyuncular. Grubumuzdaki takımlar sürekli bu ligde yer alan ekipler. Bizim de bu kadrolarla mücadele edecek iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. En büyük temennimiz, ligde gidebileceğimiz yere kadar gitmek olacak." 

Ziraat Bankası, DenizBank Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk maçını, 4 Kasım Çarşamba günü sahasında Paris Volley ile yapacak. TVF Başkent Salonu'ndaki maç, saat 19.00'da başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler