Euroleague'de Barcelona ve Monaco'nun kaybetmesi ile Fenerbahçe liderliğini korudu

24.12.2022 - 00:38 | Son Güncellenme: 24.12.2022 - 01:16

Euroleague'de Barcelona ve Monaco'nun aldığı mağlubiyetler sonrası Fenerbahçe Beko 3 maçtır kaybetmesine karşın averajla liderliğini korudu.

Euroleague'de Barcelona ve Monaco'nun kaybetmesi ile Fenerbahçe liderliğini korudu

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'in 15. haftası heyecan dolu maçlar eşliğinde bitti. Zirveye oynayan takımlar Monaco ve Barcelona süpriz mağlubiyetler aldı ve liderlik koltuğu bu hafta Partizan'a yenilen temsilcimiz Fenerbahçe Beko'da kaldı.

Milano Monaco'ya patladı

İMediolanum Forum'da oynanan maçta Olimpia Milano ve Monaco kozlarını paylaştı. Maçı ikinci yarı itibariyle kontrolü altına alan Monaco, son çeyrekte 17 sayılık üstünlük yakalasa da Milano son birkaç dakikada bulduğu şutlarla farkı kapattı ve normal sürede mucizevi bir galibiyet aldı. 79-71 sonuçlanan maçla İtalyan ekibi iç sahada ilk toplamda 5. galibiyetini alırken, Monaco 10 galibiyette kaldı.

Messina'sız galibiyet

Olimpia Milano'da koç Ettore Messine hastallığı nedeniyle saha kenarındaki yerini alamadı. Onun yerine takımı 18 yıldır Milano'da asistan koçluk görevini üstlenen Mario Fiorenti yönetti.

İlgini Çekebilir
Efes komşuyu seviyor!
Habere Git

Billy Baron dışarıdan keskin oynadı

Olimpia Milano'da günün kahramanı eski Eskişehir Basket'li Billy Baron oldu. Son çeyrekte bulduğu isabetlerle geri dönüş meşalesini yakan Amerikalı şutör 6/10 üçlük atarak 23 sayı üretti. Ona Brandon Davies 14, Devon Hall 12, Giampaolo Ricci 11 sayı ile destek oldu.

Monaco'da yıldızlar etkisizdi

Monaco'nun yıldızı Mike James eski takımına karşı 24 sayı ile oynadı fakat 8/24 toplam saha içi isabetiyle oldukça verimsiz bir gün geçirdi. Takımın diğer yıldızı Elie Okobo ise oynadığı 27 dakikada yalnızca 3 sayı atabildi.

Pozzecco tribündeydi

İtalya Milli Takım Baş Antrenörü Gianmarco Pozzecco karşılaşmayı Mediolanum Forum'da canlı olarak takip etti.

İlgini Çekebilir
Obra Fenerbahçe'yi üzdü!
Habere Git

Barcelona Valencia deplasmanından çıkamadı

10 galibiyetli bir diğer ekip Barcelona, Pabellon Municipal Fuente de San Luis'de Valencia'nın konuğu oldu. Baştan sona kafa kafaya giden maçta son çeyrekte Valencia farkı 10'a kadar çıkardı. Sonrasında reaksiyon gösteren Barcelona 14 saniye kala farkı 1'e indirse de karşılaşmadan 84-83 mağlup ayrıldı. Barcelona tıpkı Monaco gibi 10 galibiyette kalıp lider olma şansını teperken, Valencia 7. kez kazandı.

Laprovittola rekorunu egale etti ama yetmedi

Barcelona'da 28 sayı atan Arjantinli gard Nico Laprovittola kariyer rekorunu egale ederken, Jan Vesely de 14 sayı ile sezonun kendi adına en iyi performanslarından birini sergiledi fakat bunlar galibiyet için yeterli olmadı. Barcelona'da milli oyuncumuz Sertaç Şanlı nedeniyle kadroda yer almadı.

Valencia'da çaylaklar iyi oynadı

Valencia adına galibiyette en önemli pay sahipleri bu sezon ilk kez Euroleague podyumunda boy gösteren Jasiel Rivero ve Jared Harper oldu. Rivero 5/6 boyalı alan isabeti ile 16 sayı ile oynarken, Harper da 11 sayı 5 asist ile yıldızlaştı.

İlgini Çekebilir
Euroleague ekibinden Galatasaray'ın yıldızına kanca!
Habere Git

İlk 5 aynı derecede

Euroleague'de ilk 5 sırada bulunan Fenerbahçe Beko, Real Madrid, Baskonia, Barcelona ve Monaco'nun 15 maç sonunda 10 galibiyeti bulunuyor. 96 averajı olan Fenerbahçe, son 3 maçını kaybetmesine rağmen hala liderlik koltuğunda yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler