Türk futbolunun efsane isimlerinden Ziya Şengül, hayatını kaybetti

Eren Tuncay
26.02.2023 - 13:39 | Son Güncellenme: 26.02.2023 - 14:35

Son dakika haberleri... Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı'nın efsane isimlerinden Ziya Şengül, 79 yaşında yaşamını yitirdi. İşte detaylar...

Türk futbolunun efsane isimlerinden Ziya Şengül, hayatını kaybetti

Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden eski futbolcu ve spor yorumcusu Ziya Şengül hayatını kaybetti.

TSYD'den açıklama

Türkiye Spor Yazarları Derneğinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe'nin unutulmaz kaptanı Ziya Şengül vefat etmiştir. Merhumun cenazesiyle ilgili bilgiler daha sonra duyurulacaktır. Allah rahmet eylesin." ifadeleri kullanıldı.

10 kupa kazandı

Sarı-lacivertli formayı 1964-1975 yılları arasında giyen ve "Ziya Kaptan" lakabıyla bilinen efsane isim, 5 lig, 2 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştı. 1975 yılında Fenerbahçe - Trabzonspor maçıyla jübile yapan Şengül daha sonra sarı-lacivertli takımda 1979-1980 sezonunda teknik direktör olarak görev yaparken, Türkiye Spor Yazarları Derneği Kupası ve Başbakanlık Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.

21 kere milli formayı giydi

Ziya Şengül, 21 kez giydiği A Milli Takım'da da 17 kez kaptanlık yaptı.

Yaşa Fenerbahçe kaydında

1974 yılında Nesrin Sipahi, Fecri Ebcioğlu, Osman, Şükrü, Cemil, Emin Cankurtaran, Didi ve Yılmaz ile birlikte kulübün bilinen ilk marşı olan sözleri Fecri Ebcioğlu'na ait Yaşa Fenerbahçe'nin kaydında yer aldı.

Fenerbahçe'nin açıklaması

Fenerbahçe yaptığı açıklamada, "Kulübümüzün 1698 sicil numaralı YDK Üyesi, eski kaptanlarımızdan Ziya Şengül’ün vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 1964-1975 sezonlarında çubuklu formamızı giyen Ziya Şengül sarı lacivertli formamızla 5 lig, 2 Türkiye Kupası sevinci yaşadı; Takımımızda teknik direktörlük görevinde de bulundu. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz. Cenaze töreni bilgileri Kulübümüze ulaştığında ayrıca paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Hastane vefat sebebini açıkladı

Bir süredir tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesi’nin başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, Şengül'ün vefat nedenini açıkladı. Bavbek, “12 Ocak tarihinde Sayın Ziya Şengül, yüksek ateş, nefes darlığı şikayetiyle Acıbadem Maslak Hastanesi’ne başvurmuştur. Yoğun Bakım bölümünde tedavisi devam eden hastamız, organ yetmezliği nedeniyle bugün hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler