Ziyech asist yaptı Bakambu penaltı kaçırdı! Kazanan çıkmadı!

Ali Bozkurt
21.01.2024 - 19:27 | Son Güncellenme: 21.01.2024 - 19:46

Afrika Uluslar Kupası F Grubu'nda Fas, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile karşılaştı. Galatasaraylı futbolcular Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, karşılaşmaya damga vurdu. Detaylar.

Ziyech asist yaptı Bakambu penaltı kaçırdı! Kazanan çıkmadı!

AJANSSPOR HABER

Afrika Uluslar Kupası'nda F Grubu mücadelesinde Hakim Ziyech'li Fas, Cedric Bakambu ve Artur Masuaku'lu Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ilk golü Achraf Hakimi'den geldi. Golün asistini ise Galatasaray'ın sezon başında satın alma opsiyonu ile Chelsea'den kiraladığı Faslı yıldız Hakim Ziyech'ten geldi. Bu gole karşılık ise 76. dakikada Silas'tan geldi ve maçın skorunu da tayin etti. Fas, puanını 4'e yükseltirken, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise puanını 2'ye yükseltti.

Bakambu penaltıyı kaçırdı 

Galatasaray'ın Demokratik Kongolu santrforu Cedric Bakambu, 42. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. 32 yaşındaki golcü futbolcu, 35. milli maçında 17. golünde direğe takıldı. Topun başına geçen Bakambu'nun penaltı vuruşunda top kale direğinin yanına çarparak auta gitti. Galatasaraylı futbolcu, 52. dakikada yerini Fiston Mayele'ye bıraktı.

Hakim Ziyech asistini yaptı

Fas ile 58. maçına çıkan yıldız futbolcu, asistlerine bir yenisini daha ekledi. Fas Milli Takımıyla 58 maça çıkan Hakim Ziyech, 21 gol ve 12 asistlik performans sergiledi. 30 yaşındaki yıldız futbolcu 73 dakika sahada kaldı.

Artur Masuaku ilk 11'de yer aldı

Beşiktaş'ın 30 yaşındaki sol beki Artur Masuaku, Fas ile oynanan karşılaşmada ilk 11 başladı. Masuaku 1-1 berabere tamamlanan müsabakada 90 dakika forma giydi.

Eski Beşiktaşlı 90 dakika oynadı

Eski Beşiktaşlı futbolcu Romain Saiss, Fas Milli Takımı ile 76. maçına çıktı. Fas'ın kaptanı Saiss, Demokratik Kongo maçında 90 dakika forma giydi.

Fas yenilmezlik serisini 7'ye çıkarttı

Demokratik Kongo ile 1-1 berabere kalan Fas, yenilmezlik serisini toplamda 7 maça çıkardı. Fas sırasıyla; Liberya, Tanzanya, Sierra Leone, Tanzanya ve Demokratik Kongo Cumhuriyetini mağlup etti ve Fildişi Sahili ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti maçlarından beraberlikle ayrıldı.

Afrika Uluslar Kupası F GRUBU Puan Durumu

1. Fas:4P
2. Demokratik Kongo: 2P
3. Zambiya: 1P
4. Tanzanya: 0 P

 

Senin için hazırladığımız haberler