Ziyech Sneijder'in izinden gitti

13.02.2020 - 19:54 | Son Güncellenme: 13.02.2020 - 17:20

Ziyech Sneijder'in izinden gitti

Hollanda Ligi'nin köklü ekibi Ajax, altyapısından çıkardığı veya ucuza aldığı oyuncuları iyi bonservis bedelleri ile satmasıyla biliniyor. Ajax'ın parlatıp da transferine onay verdiği son isim ise Hakim Ziyech oldu. 

Hakim Ziyech'i Chelsea'ye satan Ajax, özellikle bu sezon öncesinde yaptığı iki satışla dikkat çekerken; akıllara yolu Türkiye'ye düşen Wesley Sneijder'i getirdi. Sneijder, Hollanda Ligi devinin en çok bonservis bedeli kazandığı ilk 10 oyuncu arasında yer aldı.

İşte Ajax'ın en çok bonservis bedeli kazandığı oyuncular

1. Matthijs de Ligt / Stoper

Kulüp tarihinin en yüksek satışını gerçekleştiren Ajax, bu sezonun öncesinde genç savunma oyuncusu Matthijs de Ligt'i 85.5 milyon Euro karşılığında Juventus'a yolladı. Ajax, 20 yaşındaki stoperi altyapısından çıkarmıştı.

2. Frenkie de Jong / Orta saha

Barcelona'ya 75 milyon Euro'ya transfer olan Frenkie de Jong, 10.13 milyon Euro'ya Willem II'den transfer edilmişti. Ajax, fazlasıyla verim aldığı 22 yaşındaki orta sahadan 64.87 milyon Euro da kart etti.

3. Hakim Ziyech / Orta saha

Gelecek sezondan itibaren Chelsea forması giyecek olan Hakim Ziyech, Ajax'ın kasasını dolduracağı son isim oldu. Transferden 40 milyon Euro (44'e çıkabilir) kazanacak olan Hollanda Ligi ekibi, Faslı yıldızı 11 milyon Euro karşılığında Twente'den almıştı.

4. Davinson Sanchez / Stoper

2017-18 sezonunda beklenmedik bir transferin başrolünde yer alan Ajax, 5 milyon Euro'ya Atletico Nacional'den renklerine bağladığı Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez'i yalnızca bir sezon oynattıktan sonra 40 milyon Euro bedelle Tottenham'a sattı. 

5. Arkadiusz Milik / Forvet

Oyuncuların potansiyellerini ortaya çıkarmakta oldukça başarılı olan Ajax, Leverkusen'den şans bulamayan Polonyalı forvet Arkadiusz Milik'i bir sezon kiraladıktan sonra 2015-16 sezonunda 2.8 milyon Euro'ya transfer etti. Ajax, bir sonraki sezon öncesinde Milik'i 32 milyon Euro bedelle Napoli'ye gönderdi.   

6. Klaas-Jan Huntelaar / Forvet

PSV'de aradığı fırsatları bulamadıktan sonra Heerenveen'e giden, ardından da 9 milyon Euro'ya Ajax'ın yolunu tutan Klaas-Jan Huntelaar, 2009-10 sezonu öncesinde 27 milyon Euro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu. Huntelaar, şimdilerde futbol hayatının son demlerini Ajax'ta yaşıyor.  

7. Davy Klaassen / Orta saha

Ajax altyapısından yetişen bir diğer isim olan Davy Klaassen, 2017-18 sezonu öncesinde Premier League ekibi Everton'a 27 milyon Euro'luk bonservis bedeli ile transfer oldu ve kulübüne mali açıdan büyük bir katkı yaptı. 

8. Wesley Sneijder / Orta saha

Yolu Galatasaray formasıyla Türkiye'den de geçen Wesley Sneijder, Ajax altyapısının yetiştirdiği en önemli isimlerden biri konumunda. Sneijder, 2007-08 sezonu öncesinde Real Madrid'e 27 milyon Euro'ya transfer olmuştu. 2012-13 sezonunun devre arasında Galatasaray'a gelen ve 4.5 yıl sarı kırmızılı takımda forma giyen Sneijder, taraftarların sevgilisi olmuştu.

9. Luis Suarez / Forvet

Kariyerinin bu bölümünde Barcelona forması giyen Uruguaylı forvet Luis Suarez, Ajax tarafından 9 milyon Euro bedelle Groningen'den transfer edildi. Golcü futbolcu Ajax'taki performansı sonucu, 2010-11 sezonunun devre arasında 26.5 milyon Euro karşılığında Liverpool'un yeni forveti oldu.

10. Kasper Dolberg / Forvet

Silkeborg'dan 275 bin Euro bedelle transfer edilen ve potansiyelini doldurması beklenen Danimarkalı forvet Kasper Dolberg, sürpriz bir kararla bu sezonun öncesinde Nice'in yolunu tuttu. 22 yaşındaki forvet için Fransa Ligi ekibinden 20.5 milyon Euro alındı.

Senin için hazırladığımız haberler