Zlatan'a 'posta koyan hakem' konuştu!

12.11.2018 - 22:38 | Son Güncellenme: 12.11.2018 - 22:43

Zlatan'a 'posta koyan hakem' konuştu!

Geçtiğimiz dönemlerde 'Zlatan'a posta koyan adam' diye ünlenen eski hakem Chapron, yıldız futbolcu ile arasında geçen diyaloğu anlattı.

İşte olayın detaylar...

Zlatan Ibrahimovic, PSG forması giydiği 2015 yılında Lorient karşısında 3 gol birden attı. Yıldız futbolcu maçın topunu, müsabakayı yöneten Fransız hakem Tony Chapron'dan istemesine rağmen ret yanıtı alır. Chapron topu Zlatan'a neden vermediğini ise BBC'ye şu şekilde anlatıyor:
Maç sonunda bana yaklaştı ve parmaklarını şıklatarak, "Top" dedi.
"Dört tane kızım var ve birbirimizden bir şey isterken cümlenin içine "lüften" kelimesini mutlaka ekleriz. Bu olmazsa cevap verilmez"
"Burada da aynı durum oldu. Eğitim meselesi. Bence bir tür saygısızlık bu. Toplum içinde 'lütfen' ve 'teşekkür ederim' gibi kelimeleri kullanmıyorsak ortada sorun var demektir."
"Ibrahimovic şovunun hikayesi bu şekilde. Kimse Zlatan'a hayır diyemez. Belki de benimki ilk oldu"
Zlatan Ibrahimovic, hakemin vermediği topu maç sonunda bir şekilde alarak Instagram hesabından paylaşmıştı.
Chapron'un hakemlik kariyeri ise dramatik şekilde son buldu. PSG'nin Nantes'i 1-0 yendiği mücadelede Nantes takımının oyuncusu Diego Carlos ile kaza eseri çarpışan Chapron, oyuncuyu çift sarı karttan ihraç etti. Chapron ayağa kalkarken de Carlos'a çelme atma teşebbüsünde bulundu.

Hareketinden dolayı deneyimli hakem Fransız Futbol Federasyonu tarafından 6 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. Bu ceza üzerine Fransız hakem düdüğünü asma kararını aldı. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler