Zorbay Küçük'ün babası konuştu! "Öyle küfürbaz bir çocuk değildi"

Akın Ungan
21.12.2021 - 01:32 | Son Güncellenme: 21.12.2021 - 02:02

Galatasaray-Başakşehir maçına, hakem Zorbay Küçük damga vurmuştu. Zorbay Küçük'ün babası Feyzullah Küçük, tepkilere cevap verdi.

Zorbay Küçük'ün babası konuştu! "Öyle küfürbaz bir çocuk değildi"

Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında Medipol Başakşehir ile karşılaştı. 1-1 berabere biten karşılaşmada maçın hakemi Zorbay Küçük, Galatasaray cephesinden büyük tepki çekti.

Galatasaraylı futbolculara yönelik hakaret ettiği, Kerem Aktürkoğlu'nu azarladığı ve Arda Turan ile göğüs göğüse geldiği iddia edilen Zorbay Küçük'ün babası, Beyaz TV'ye açıklamalarda bulundu.

"Nasıl ağzını bozar?"

Galatasaraylı futbolcuların, hakemin kendilerine "lan" dediği iddiasını yanıtlayan Feyzullah Küçük, "Ağzında, lugatında lan kelimesi olmayan bir çocuktur o. Yeni FIFA almış bir çocuk, nasıl ağzını bozar? Saha içerisinde hakemle irtibat halinde olanların konuşmaları ortaya çıkacaktır. Okul terbiyesi, aile terbiyesi var, böyle sözler söylemez. Mantıklı düşündüğün zaman kendi kariyerini neden bu şekilde tehlikeye atsın?" dedi.

"Benim ona inancım sonsuz"

Oğlunun, küçük yaşlardan beri iyi bir aile terbiyesi aldığını belirten Feyzullah Küçük, "Ağzından lan kelimesi çıkmaz. Kendi halinde, öyle mızmız veya küfürbaz bir çocuk değildi. O doğrusunu yapar. Çünkü benim ona inancım sonsuz." ifadelerini kullandı.

"Görüntüler, kayıtlar yayınlansın"

Delillerin yayınlanmasını isteyen Küçük, "Eğer varsa öyle bir şey, yasal haklarını kullansınlar. Görüntüler, kayıtlar varsa da yayınlansın." şeklinde konuştu.

Neler olmuştu?

Galatasaray cephesinin iddialarına göre maçın hakemi Zorbay Küçük, Sarı-Kırmızılı takımdan Kerem Aktürkoğlu'nu azarlamış ve "yalancı" demişti. Ayrıca Zorbay Küçük, Necati Ateş, Arda Turan gibi isimlerle de münakaşaya girmiş ve hakaret ettiği iddia edilmişti.

Galatasaraylılar olayı anlattı

Galatasaraylı genç orta saha Berkan Kutlu, açıklamasında, hakem Zorbay Küçük olayında şok ifadelere yer verdi.

Kutlu, "Burada bu akşam öyle şeyler yaşandı ki, saygı çerçevesini aştık. Bunu söylememin nedeni de, Kerem’e yalancı denmesi.  Bize yalancı denmesi! Kerem'e dendi. Hiçbir şey yapmadığı halde Kerem'e kullanılan kelimeler. Saygı bekliyoruz. Niye oluyor bunlar? Bu saygısızlıklar bitsin!" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili konuşan Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş, "Zorbay bize lan dedi. Gidin lan demiş bize.  Go lan demiş. İtiraz edebiliriz. Gerekirse kırmızı verirsin. Sen lan diyemezsin! Sen Galatasaray oyuncusuna bu ifadeleri kullanamazsın. Demek ki arkasında nasıl bir güç varsa böyle rahat konuşabiliyor." dedi.

Necati Ateş, Zorbay Küçük ile Arda Turan arasında geçen tartışmayı aktarırken, "Arda, maç bittikten sonra tepki veriyor. Hakem ise 'ne yapacaksın, ayakkabı mı atacaksın?' diyor. Bunları yaşamak çok üzücüydü. Konunun takipçisiyiz. Zamanla göreceğiz neler olacağını" ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler