İstanbulspor'dan TFF Başkanı Büyükekşi'nin iddialarına yanıt! İmza sayısı açıklandı...

Özgür Koç
02.05.2024 - 16:01 | Son Güncellenme: 02.05.2024 - 17:57

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve başkan yardımcısı Bayram Saral, düzenledikleri basın toplantısıyla TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin seçim, imza toplama süreci ve toplanan imza sayısıyla ilgili iddialarına yanıt veriyor.

İstanbulspor'dan TFF Başkanı Büyükekşi'nin iddialarına yanıt! İmza sayısı açıklandı...

AJANSSPOR-HABER

İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımıcısı Bayram Saral düzenledikleri basın toplantısı ile Mehmet Büyükekşi'nin bazı kulüplerin seçimin erken bir tarihe alınması için imza toplama süreciyle ilgili olarak ortaya attığı iddialara yanıt verdi.

İşte İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımıcısı Bayram Saral'ın açıklamaları...

"Mesnetsiz iddialar ve bilgi kirliği nedeniyle bu basın toplantısını düzenledik"

İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral, delegelerin, TFF yönetim kurulunu noter yoluyla olğanüstü genel kurul yapmaya çağırmasıyla ilgili olarak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin gerek basın yoluyla gerek TFF internet sitesi üzerinden ileri sürdüğü mesnetsiz iddiaları ve yaşanan bilgi kirliğinin ortadan kaldırılması ve sürecin ne şekilde başladığı ve bugüne nasıl gelindiğine ilişkin gerçeklerin spor kamuoyuna aktarılması ve doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu basın toplantısını düzenlediklerini söyledi.

Noter tasdikli imza sayısı 136'ya ulaştı

Bayram Saral, TFF'nin 18 Temmuz olarak açıklanan seçim tarihinin daha erken bir tarihe alınması için topladıkları imza sayısının 136'ya ulaştığını belirterek, "Bu davetiyenin tamamı statüde düzenlenen şekliyle noter tarafından delegeler ile gönderilmiştir. Statünün 29. maddesine göre olağanüstü genel kurul için yeterli sayı açılmış durumdadır. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kamuoyunu yanıtlmaya yönelik açıklamar yapmaktadır. İmza sayısı da artmaktadır. Yakın zamanda 150-200'ü bulacaktır." ifadelerini kullandı.
 
 
 
 

"Haziran'ın ilk haftası seçim olur"

Statü gereğince genel kuruldan 60 günden önce olamayacağı iddiası da doğru değildir. 29. maddeye göre yönetim kurulu tarafından en geç 30 gün önce yapılır ibaresinde, 30 günü en geç süre olarak belirlemiştir. Genel kurul ile ilan tarihi arasında yasal olarak olması zorunlu 15 günlük süre genel kurul için yeterlidir. Seçimli genel kurulu işin içine katarsak toplam 30 gün. İç tüzüğün 3. maddesine göre delegelerin toplanma süresi 7 gün. Oradan da 7 gün verelim, toplamda 37 gün yapar. 3 gün de düşünme süresi verelim. Haziranın ilk haftası bu seçim yapılır. İyi niyetli bir TFF başkanı bu seçimi haziran başına yetiştirir. TFF içinde çok değerli hukukçular var. Baş hukuk danışmanı yakın dostum, ona sorsun, kendisi izah eder." ifadelerini kullandı.

"Tüm kulüpler ittifak halinde. Çatlak bir ses yok"

TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi'nin demecinde, azınlığın çoğunluğa tahakkümü iddiası olduğunu hatırlatan Saral, "Biz azınlık değiliz. İmza sayısı 150'ye geldiğinde toplam delege sayısının toplam yarısı. Dolayısıyla biz azınlığı değil çoğunluğu temsil ediyoruz. Kulüplerin imza süreci içerisinde nasıl bir tavır aldığına gelirsek... Biz bu sürece Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı çatısı altında hemen hemen bütün kulüplerin tam ittifakı ile biz bu yola girdik. Burada federasyonun olağanüstü genel kurulda görevi bırakma noktasında tüm kulüpler ittifak halinde. Burada herhangi bir çatlak ses yok. Sadece mesele ilk günden itibaren bazı kulüp başkanlarımız kendilerince haklı gerekçelerle imza veremeyeceklerini söylediler. Biz kendilerine teşekkür ettik. Bir kısım kulüp başkanlarımız ve delegelerimiz ise bizim bu hukuk sürecini başlattıktan sonra federasyonun almış olduğu 18 Temmuz tarihli genel kurul kararını yeterli görerek, 18 Temmuz tarihi genel kurulu yeterli gördükleri için imza vermekten imtina etmişlerdir. Onlara da diyecek bir sözüm yok. Çok büyük çoğunluk ise alınan 18 Temmuz tarihinin samimi bir tarih olmadığını federasyon yönetim kurulu tarafından alınmış sayı ve tarih numarasıyla belirtilen bir yönetim kurulu kararı olmadığından bahisle 29. maddenin işlevsel hale gelmesi için imza sürecine biz devam ettik ve hala aynı fikirdeyiz. Bu süreçte bizim yanımızda bulunan kulüp başkanlarına, delegelere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sarıalioğlu: "Saltanat kurmuşlar onun peşinden gidiyorlar"

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın işi bitmiş de bunlarla mı uğraşacak. Onun yeterince yoğunluğu var zaten. Memleketimizin durumu ortada, sıkıntılarımız var. Futbolun bu kadar kötü olmasının en çok kendine kaybı var. 5-6 takımın ilk 11'ini bizden çok daha iyi saydığını bildiğimiz bir Cumhurbaşkanımız var. Futbolun bu kadar dibe vurduğu nokta, daha ne kadar dibe vurabilir ki. Ben asla inanmıyorum Cumhurbaşkanımızın bu işe karıştığını veya ilgilendiğini. Biz çok adaylı olmasından yana olduğuna inanıyoruz ve öyle duyuyoruz. Ama ismini kullanarak çok yanlış ifade eden insanlar var. Beyefendi haber yolladı, böyle dedi... Asla öyle bir şey olduğuna inanmıyoruz. Bizi direkt olarak arayıp söyleyebilir. Her kulüp başkanını arayıp, soruyor. Bu duruma düşmesini asla istemez. Bu duruma düşmesinin sebebi Mehmet Büyükekşi'dir. 14-15 tane yönetim kurulu üyesi var ve kendisi kulüp başkanlığı yapmış 14-15 tane yanındaki yönetimindeki kişiler başkanlık ve yöneticilik yapmış arkadaşlar. Hiçbir tanesine bir şey sorduğu yok. Hakemle kendi uğraşacak, hukukunla kendi uğraşacak, stadıyla kendi uğraşacak... Aklına ne geliyorsa birebir o uğraşacak. Gelinen nokta bu. Tek kişiyle bu iş olmaz. 10-15 tane danışman almış hiçbirinin futbolla alakası yok. Türk Hava Yolları'nda veya TİM'deyken yanındaki arkadaşlarını federasyona almış. Federasyonun en iyi hukukçularını ve çalışanlarını işten çıkarmış, birkaç kişi daha çıkaracak. 80 kişi işten çıkarmış 120 kişi işe almış. Sayı geldiği günden bugüne göre daha fazla. 400 kişiydi şu an 450 kişi var. Saltanat kurmuşlar onun peşinden gidiyorlar" dedi.

"9 tane kulübümüze imza vermemeleri için 500 bin lira vermişler"

Sarıalioğlu, "9 tane kulübümüze imza vermemeleri yönünde ikinci ve üçüncü lig kulüplerimize dün veya bugün itibarıyla, üçüncü lig kulüplerine 400 bin Lira, ikinci lig kulüplerine 500 bin lira para vermişler. Ve baskı yaptıkları çok kulüp var. Ben bunları birebir biliyorum. Kulüplerimizin izni olmadan ben bunları paylaşmam. Zamanı geldiğinde onlardan izin alıp hangi kulübü aramışlar ne demişler hepsini biliyorum" ifadelerini kullandı.

"Bunlar 18 Temmuz'daki seçimi de yapmayacaklar"

Sarıalioğlu, "Öncelikle Volkan Can, sonra Ali Düşmez artık Müslüm Bey ne kadar var bilmiyorum. Yalçın Orhan ne kadar var bilmiyorum. Varlar, hepsi varlar. Herkesin de adını kullanıyorlar, Spor Bakanı'nın da adını kullanıyorlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ismini kullanıyorlar, etrafındaki insanların da ismini kullanıyorlar. Bunların bir an önce çekip gitmesi lazım. Görevden alınmaları lazım. Bunlar gitmeyecekler. Bunlar 18 Temmuz'daki seçimi de yapmayacaklar, ben asla inanmıyorum. Ayrıca o kadar çok şey var ki, neyi başarısız yaptık hakemlerden başka. Her şeyi doğru yaptıklarını düşünürsek bir hakemler yetiyor zaten. Başka bir şey yapmaya gerek yok. Şu anda hafta sonu küme düşecek takımlarımız var, play-off oynayacak takımlarımız ve şampiyon olacak takımlarımız var" açıklamasını yaptı.

"İnsanda ar olması lazım orada durması için"

Sözlerine devam eden Sarıalioğlu, "Her biri imza vermek için imtina ediyor. Pazartesi günü ligde kalan, play-off'a kalan veya play-off'u devam etmeyen şampiyon olanlar da imzalarını verecekler. Bu imzalar ne kadar giderse, 200, 250 ne kadar giderse sürdüğü kadar sürdüreceğiz. İnsanda ar olması lazım orada durması için. İnsan hayatında bir kere yaşar. Bugüne kadar böyle bir şey gördünüz mü? 9 yıldır bu işin içindeyim hayatımda böyle bir şey görmedim. Daha ne kadar istenmeyecek ki bir insan. 2 tane gazeteciye istediğini yazdırmakla mı oluyor bu işler. Manşet boy boy, resimler boy boy. Bunlar gerçek mi? Bunlar bir an önce hızlı bir şekilde gitmeli" diye konuştu.

"Onun yönetiminde onun orada kalmasını isteyen bir tane adam var mı?"

Ecmel Faik Sarıalioğlu, "Milli Takım'a da acayip motive olur bunlar giderse. Milli Takım başarısız olup gelirse kim suçlusu, biz miyiz suçlu? Biz 3-5 kişi miyiz? Biz 136 imza topladık. Pazartesi belki 150 kişi olacak. Biz miyiz 3-5 kişi. Onlar 1 kişi. Kesinlikle bir kişi. Onun yönetiminde onun orada kalmasını isteyen bir tane adam var mı? Çıksın desin ki ben istiyorum. Hepsi saltanatının peşinde" ifadelerini kullandı.

"Yatacak kalkacak rüyasında beni görecek"

Sarıalioğlu, "Hepsi Avrupa Kupası'na gitmek, hepsi uçakları, seyahatleri, yemek-içmek, oteller, moteller. Bunlar bir liste değil. Bunlar geldikten sonraki ihaleleri inceleyin, bugüne kadarki alım-satımları inceleyin. Aklınıza ne geliyorsa. Bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. Şimdi alttan ayağıma vuruyor, boş ver diyor. Boş verecek bir durum yok. Bunlar var, hepsi çıkacak ortaya. Asla pişman olacağım hiçbir şeyi söylemiyorum. Sonuna kadar da ne yapılması gerekiyorsa da yapacağım. Neye mal olursa olsun. Bunlar buradan gidecek. Yatacak kalkacak rüyasında beni görecek. Burada durmayacak, gidecekler bir an önce" dedi.

TFF'nin 109 imza sayısı açıklamasına yanıt

İstanbulspor Başkan Yardımcısı Bayram Saral, "Biraz önce söylediğimiz noktaya geliyoruz. Baskı yoluyla... Bizim bu konuda bilgimiz yok. Bize ulaşmış böyle bir bilgi yok. Fakat baskı yoluyla imzalarını geri çektirmeye çalıştıkları belli. Önümde 136 tane noter tarafından gönderilmiş ihtarname var. Bu ihtarname yazısını gönderen kişiler delege. Yani kendi kulüpleri tarafından yönetim kurulu tarafından seçilmiş delegeler ve başkanlar. Bir de bağımsız delegeler var. Bu kişiler kendi rızasıyla imza veriyorlar, daha sonra imzaları çekiyorlar" ifadelerini kullandı.

"İmzalar sahteyse noterlerimiz de sahte o zaman"

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, "136 delege bizzat kendisi, imzalar sahteyse noterlerimiz de sahte o zaman. Bu kadar basit. O zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şeyi yok, bir kıyemti yok. O zaman noterlerimiz sahtekar. O çıkıyor bunun altından. Böyle bir şey olabilir mi? Adam kimliğiyle gidiyor notere, imzasını veriyor. Onların geri çektikleri dedikleri imzalara baksınlar. Genel sekreter mi imzalamış yoksa bizzat delegeler mi imzalamış onlara baksınlar. Biz sadece 1-2 kulübümüzün ismini duyduk geri çekti diye ilk imzalardan. İsim vermeyeceğim. Aradım kendisini 'imzanızı geri mi çektiniz dedim'. Benim haberim yok, genel sekreterime bir sorayım dedi. Dedim sen herhangi bir evraka imza attın mı, yok dedi. Diyelim ki genel sekreteri veya müdür çekti ne kadar geçerlidir ki, varsayalım 136'nın hepsi çekti ne fark eder. Bunları ben mi yolladım, zorla bir şey mi yaptırdık" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler