(ÖZET) Türkiye - Özbekistan Ampute Futbol maç sonucu: 1-0

Orhan Gülek
07.10.2022 - 20:46 | Son Güncellenme: 07.10.2022 - 22:42

Türkiye, Özbekistan'ı 1-0 yenerek Ampute Futbol Dünya Kupası'nda finale yükseldi. Vodafone Park'taki finali 1. dakikada Ömer Güleryüz'ün gole getirdi.

(ÖZET) Türkiye - Özbekistan Ampute Futbol maç sonucu: 1-0

AJANSSPOR - HABER

Ampute Futbol Milli Takımı, İstanbul'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın yarı finalinde Özbekistan ile karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar, Vodafone Park'ta oynanan mücadeleden 1-0 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nın yarı final karşılaşmasında Özbekistan ile karşı karşıya geldi.

Vodafone Park'ta yapılan maça ay-yıldızlı ekip Bülent Çetin, Okan Şahiner, İsmail Korkmaz, Şeyhmus Erdinç, Kemal Güleş, Rahmi Özcan ve Ömer Güleryüz yedilisiyle başladı.

Finale yükseldi

Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, 1. dakikada Ömer Güleryüz'ün golüyle 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı.

Müsabakanın ikinci yarısında da kontrollü oynayan ve üstünlüğünü korumayı başaran milli takım, finale yükseldi.

Angola ile rövanş finali!

Ay-yıldızlı futbolcular, maç bitiminde büyük sevinç yaşadı. Futbolcular, tribüne giderek sevinçlerini taraftarlarla paylaştı.Diğer yarı finalde Haiti'yi 4-2 yenen Angola da adını finale yazdırdı. Ampute Futbol Milli Takımı ile Angola arasındaki final maçı 9 Ekim Pazar günü Nef Stadı'nda yapılacak. Bu final aynı zamanda 2018'in de rövanşı olacak. Meksika'daki finalde Angola, penaltılarda 5-4 ile Türkiye'yi yenip şampiyon olmuştu. Milliler bu kez rövanşı almak istiyor.

Yusuf Günay: Finalde stadı dolduralım

Yarı finali yerinde izleyen TFF Başkanvekili ve Engelli Spor Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, final için taraftarlara çağrıda bulundu. Günay, "Ampute Futbol Milli Takımımızı, tüm oyuncuları, teknik direktör Osman Çakmak'ı, idarecileri, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanımızı kutluyoruz. Başta Federasyon Başkanımız Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu olarak Dünya Kupası için tüm imkânları sağladık. Bütün taraftarları finalde millileri desteklemeye davet ediyoruz. Stadı dolduralım, Dünya Kupası'nı Türkiye'ye kazandıralım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler