Eski öğrencisi Terim'in sevincini yarım bıraktı! İşte Yunanistan Ligi'nde son puan durumu...

Özgür Koç
22.04.2024 - 10:16 | Son Güncellenme: 22.04.2024 - 10:46

Yunanistan Ligi'nde şampiyonluk yarışı büyük heyecanla devam ediyor. Dün oynanan karşılaşmalar sonunda maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Fatih Terim'in takımı Panathinaikos'u eski öğrencisi Nordin Amrabat koltuktan indirdi. İşte detaylar...

Eski öğrencisi Terim'in sevincini yarım bıraktı! İşte Yunanistan Ligi'nde son puan durumu...

AJANSSPOR - HABER

Yunanistan Ligi'nde normal sezonun ardından şampiyonu belirleyecek play-off maçları devam ediyor. Fatih Terim'in takımı Panathinaikos, deplasmanda Lemia'yı 5-0 mağlup etti. 

Bakasetas maça damga vurdu

Panathinaikos'un deplasmanda gelen 5-0'lık galibiyetine Trabzonspor'dan transfer edilen Anastasios Bakasetas damga vurdu. Yunan yıldız karşılaşmada 2 gol atarken, 1 de asist yapmayı başardı. Yeşil-Beyazlı ekibin diğer gollerini Fotis Ioannidis (2) ve Benjamin Verbic kaydetti.

Panathinaikos üst üste 4. kez kazandı

Üst üste 4. maçından da galibiyetle ayrılan Panathinaikos bu sonuçla puanını 71'e yükseltti ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, Lamia 34 puanla son sırada kaldı.

Terim eski öğrencisi Amrabat, AEK'ya 3 puanı getirdi

Play-off şampiyonluk grubunda günün diğer maçında ise AEK deplasmanda Aris'e konuk oldu. Ev sahibi takım Loren Moron'un golüyle maçta öne geçse de AEK önce Sidibe ile beraberliği yakaladı. 84. dakikada ise sahneye Fatih Terim'in Galatasaray'dan eski öğrencisi Nordin Amrabat sahneye çıktı. Faslı oyuncu son dakikalarda attığı golle takımına 2-1'lik galibiyeti getirerek şampiyonluk yolunda hayati bir katkı verdi.  

Amrabat, Terim'in sevincini yarıda bıraktı

Fatih Terim'in takımı Panathinaikos gündüz maçında Lamia'yı deplasmanda 5-0 yenerek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturmuştu. Terim'in öğrencileri bu önemli galibiyetin daha da önemli hale gelmesi için şampiyonluk yolundaki en önemli rakipleri olan AEK'nın Aris karşısında puan kaybetmesini beklese de Nordin Amrabat, Terim ve öğrencilerinin bu sevincine mani oldu. 

Fenerbahçe'yi eleyen Olimpiakos, PAOK'u devirdi

Öte yandan play-off şampiyonluk turu grubunun diğer maçında hafta içinde Fenerbahçe'yi UEFA Konferans Ligi'nden eleyen Olympiakos sahasında PAOK'u ağırladı. Ev sahibi takım rakibini Quini ve Martins'in golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. PAOK'un tek golünü ise Antonio kaydetti.

Bu sonuçla Olympiakos puanını 66'ya yükseltirken, PAOK 67 puanda kaldı.

Yunanistan Ligi Puan Durumu

Dün oynanan karşılaşmaların ardından Yunanistan Ligi Play-off Şampiyonluk Turu Grubu'nda sıralama şöyle oldu:

1- AEK 72 Puan (Bir maçı eksik)

2- Panathinaikos 71 puan

3- PAOK 67 Puan (Bir maçı eksik)

4- Olympiakos 66 puan (Bir maçı eksik)

5- Aris 32 puan 

6- Lamia 34 puan

Panathinaikos'un 4 maçı kaldı

Şampiyonluk için kenetlenen Terim ve Panathinaikos'ta hedefe son 4 maç kaldı. Panathinaikos'un kalan fikstürü şu şekilde:

24/04 AEK - Panathinaikos

28/04 Panathinaikos - Aris

08/05 PAOK - Panathinaikos

12/05 Panathinaikos - Olympiakos

24 Nisan'da en ktirik maç

Ligde şuan lider durumda bulunan AEK ile Fatih Terim'in takımı Panathinaikos 24 Nisan Çarşamba günü OPAP Arena'da karşı karşıya gelecekler. Terim'in öğrencileri rakibini yenmesi halinde liderlik koltuğuna oturacak. 

Senin için hazırladığımız haberler