Oğuz Aydın: "EURO 2024’ü şampiyon olarak bitirme şansımız oldukça fazla"

Akın Ungan
28.04.2024 - 15:00 | Son Güncellenme: 28.04.2024 - 15:14

Son dakika haberleri | Alanyaspor'un genç futbolcusu Oğuz Aydın, başarılı performansı, hedefleri ve A Milli Takım hakkında açıklama yaptı. Detaylar...

Oğuz Aydın: "EURO 2024’ü şampiyon olarak bitirme şansımız oldukça fazla"

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'un genç futbolcusu Oğuz Aydın, Hürriyet'e açıklamalarda bulundu. Aydın, başarılı performansı, hedefleri ve A Milli Takım hakkında açıklama yaptı.

"Avrupa Kupalarına katılabiliriz"

Oğuz Aydın, Alanyaspor ile Avrupa kupalarına katılma şanslarının olduğunu söyledi. Aydın, "Süper Lig’de bir dönem kötü gidişatımız vardı. İlk başlarda kümede kalma mücadelesi veriyoruz gibi görünüyordu ama şimdi güzel puanlar topladığımız için Avrupa Kupalarına katılabiliriz. Üst düzey takımların taraftarlarına karşı oynamak, onların arasında mücadele vermek inanılmaz güzel bir duygu. Büyük takımlara karşı oynadığımızda daha farklı bir motivasyonla oynuyoruz ama ben yine de her maça aynı motivasyonla çıkmaya çalışıyorum. Sonuçta hem kendin hem de takım için oynuyorsun. O yüzden elimden geleni yapmam gerekiyor" dedi.

"A Milli Takım’da oynamak Rüya gibi"

İlk kez A Milli Takım daveti alan Oğuz Aydın, "O sırada Hollanda’da ailemin yanındaydım. Sahur için kalktığım vakit kulüpten aramışlardı. Haberi alır almaz ilk önce bir alt kata annemin yanına koştum. Annem sevinçten gözyaşı döktü. O duygu çok güzeldi. Ailemden herkese haber verdim. Sonuçta milyonlarca kişi arasından seçilmek inanılmaz bir gururdu. Milli takım kampına gittiğimde bir rüyanın içinde gibiydim. İnanılmaz bir duyguya sahiptim. İlk antrenmana çıktığımda biraz sakinleştim. Tesislere ilk geldiğimde etrafıma baktım ve atmosferi yaşadım. Kendi kendime, ‘İşte sen de buradasın!’ dedim. A Milli Takım’da oynamak; benim için tarif edilemez bir hedef, rüya gibi bir olaydı. Çok şükür bu rüyayı gerçekleştirdim. Bunu devam ettirip, orada kalıcı olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
"Kartları tekrar dağıtamıyorsan, masayı dağıtırsın!"
Habere Git

"EURO 2024’ü şampiyon olarak bitirme şansımız oldukça fazla"

Sözlerine devam eden Aydın, "EURO 2024’ü gelebileceğimiz en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Çok iyi bir takıma sahip olduğumuza inanıyorum. Hocamız Montella’nın çok iyi bir taktiksel anlayışı var. Ayrıca oyuncularıyla olan iletişimi harikaydı. Herkese sıcakkanlı davranıyor ve bire bir olarak ilgileniyor. Her futbolcusuyla en az iki defa konuşuyor. Her gün oynadığımız pozisyonlara göre analizler yapıyor. Neleri daha iyi yapmamız gerektiğini söyleyerek bize eksik yanlarımızı da anlatıyor. O yüzden gerçekten çok iyi bir teknik direktör. Bence bu yüzden başarılı olmak için şansımız çok yüksek. Güzel sonuçlar alacağımıza olan inancım tam. Yani EURO 2024’ü şampiyon olarak bitirme şansımız oldukça fazla" ifadelerini kullandı.

"3 takım arkadaşım da gerçekten inanılmaz seviyedeler"

Ay-Yıldızlılar'daki genç jenerasyon hakkında konuşan Aydın, "3 takım arkadaşım da gerçekten inanılmaz seviyedeler. Yaşlarına göre fazlasıyla iyi durumdalar. Arda ve Kenan, zaten 2024 yılının en iyi 50 genç yeteneği listesinde yer almıştı. Oynadıkları takımlardan da ne kadar yetenekli oldukları zaten belli oluyor. İnşallah bu çıkışlarını devam ettirirler. Arda Güler, harika bir futbolcu olmasının yanı sıra iyi de bir insan. Gerçekten çok karakterli ve sıcakkanlı bir isim" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler