Filenin Sultanları'nın yeni yıldızı Bianka İlayda Mumcular kimdir?

Aleyna Gürgen
16.04.2024 - 19:07 | Son Güncellenme: 17.04.2024 - 09:14

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Milletler Ligi'ndeki geniş kadrosunda yer alan Bianka İlayda Mumcular kimdir, nereli, kaç yaşında ve hangi pozisyonda oynuyor?

Filenin Sultanları'nın yeni yıldızı Bianka İlayda Mumcular kimdir?

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Filenin Sultanları'nın 2024 Milletler Ligi'ndeki (VNL) geniş kadrosunu açıkladı. Taraftarlar ise kadroda yer alan Bianka İlayda Mumcular'ın kim olduğu ve hangi takımda oynadığı gibi soruları araştırıyor. İşte detaylar...

Bianka İlayda Mumcular kimdir, nereli?

Milli voleybolcu Bianka İlayda Mumcular 18 Haziran 2006'da Türkmenistan'da dünyaya geldi. Mumcular'ın annesi Rus, babası ise Türk. 

İlgini Çekebilir
Ünlü menajerlik ajansı genç milli oyuncu ile anlaştı!
Habere Git

Bianka İlayda Mumcular hangi takımda oynuyor, voleybola nasıl başladı?

Dokuz yaşına kadar Türkmenistan'da yaşayan Bianka İlayda Mumcular daha sonrasında Türkiye'ye taşındı. Henüz 10 yaşındayken voleybol ile tanışan smaçör voleybol kariyerine ise Eczacıbaşı altyapısında başladı. Mumcular, Eczacıbaşı'nın ardından 2021-22 / 2022-23 döneminde Beşiktaş'ta forma giydi. Genç voleybolcu daha sonrasında ise KFC Kadınlar 1. Lig ekiplerinden Edremit Belediyesi Altınoluk Spor Kulübü'ne transfer oldu ve sezonu da bu ekipte tamamladı. 

Bianka İlayda Mumcular'ın boyu kaç?

Smaçör olarak forma giyen Bianka İlayda Mumcular'ın boyu 190 cm, kilosu ise 85. 

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları’nın Milletler Ligi geniş kadrosu açıklandı!
Habere Git

Mumcular, U20 Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı

Bianka İlayda Mumcular, Türkiye U20 Kadın Voleybol Milli Takımı ile 2024 Avrupa 20 Yaş Altı Kadınlar Voleybol Şampiyonası finallerine katılmayı hak kazanan kadroda forma giydi. Mumcular son olarak ise Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2024 Milletler Ligi için açıklanan geniş kadrosunda yer aldı. 

Filenin Sultanları'na 5 yeni isim katıldı

Bianka İlayda Mumcular'ın yanı sıra Alexia Carutasu, Bengisu Aygün, Deniz Uyanık ve İdil Naz Başcan ilk kez A Milli Takım kadrosuna dahil edilen oyuncular oldu. 

6 isim kadroda yok

Daha önce kadroda yer alan Buse Ünal, Neriman Özsoy, Yaprak Erkek, Ayçin Akyol, Zeynep Sude Demirel ve Eylül Akarçeşme ise 2024 Voleybol Milletler Ligi geniş kadrosunda yer almadı.

İşte Filenin Sultanları'nın 30 kişilik geniş kadrosu:

Cansu Özbay, Dilay Özdemir, Elif Şahin, Sıla Çalışkan, Aslı Kalaç, Bahar Akbay, Bengisu Aygün, Beyza Arıcı, Deniz Uyanık, Eda Erdem, Kübra Akman, Yasemin Güveli, Zehra Güneş, Alexia Carutasu, Defne Başyolcu, Melissa Vargas, Tutku Burcu Yüzgenç, Bianka Mumcular, Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, İdil Naz Başcan, İlkin Aydın, Meliha Diken, Saliha Şahin, Tuğba İvegin, Ayça Aykaç, Gizem Örge, Melis Yılmaz, Simge Aköz

Senin için hazırladığımız haberler