Kanarya'da Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio, 2016'dan sonra bir ilki yaşadı
Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Mücadelede 1'er gol ve asist yapan Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio ikilisi, 2016 yılından sonra Trabzonspor deplasmanında hem gol ve hem asist yapan ilk Fenerbahçeli oyuncu oldular.
Asensio ve Kerem ikilisinden 1'er gol ve 1'er asist
Sarı-lacivertlilerin 3-2 kazandığı mücadelede, Kerem Aktürkoğlu ve Marco Asensio 1'er gol ve 1'er asist ile galibiyetin mimarı oldular. İki oyuncu da gollerde birbirlerine asist yapması dikkat çeken bir detay oldu.
Aralık 2016'dan sonra bir ilk
Opta'nın verilerine göre bu ikili, Aralık 2016'da Trabzonspor deplasmanında Moussa Sow & Jeremain Lens ikilisinden sonra hem gol hem de asist yapan ilk Fenerbahçeli oyuncu oldular.
İki oyuncunun bu sezonki karnesi
27 yaşındaki milli oyuncu; Fenerbahçe formasıyla bu sezon 29 maçta 9 gol ve 6 asist, İspanyol on numara ise 29 maçta 12 gol ve 9 asistlik performans sergiledi.