PFDK'dan Lemina, Jhon Duran ve Oosterwolde'ye ceza! 1 maç men...
TFF, Süper Kupa finalinin ardından Galatasaraylı futbolcu Mario Lemina ve Fenerbahçeli oyuncular Jhon Duran ile Jayden Oosterwolde'ye PFDK tarafından ceza verildiğini açıkladı.
PFDK kararları
Yapılan açıklamada, "1-GALATASARAY A.Ş. sporcusu MARIO RENE JUNIOR LEMINA’ nın, 10.01.2026 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasında, müsabaka sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/2. ve 35/4. maddeleri uyarınca 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
2- FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu JHON JADER DURAN PALACIOS’un, 10.01.2026 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasında, müsabaka sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/2. ve 35/4. maddeleri uyarınca 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, (oyçokluğu)
Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. sporcusu JAYDEN QUINN OOSTERWOLDE’nin, müsabaka sonrası sosyal medya hesabından (Instagram) yapmış olduğu paylaşımında yer alan rakip takım sporcusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 400.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.