Sörloth'un önceliği Trabzonspor! Dikkat çeken detay...
RB Leipzig'te forma giyen ve Süper Lig takımlarının transfer listesinde yer alan Alexander Sörloth'un satış sözleşmesinde yer alan bir madde dikkat çekti. Buna göre oyuncu Türkiye'ye transfer olması durumunda önceliği Trabzonspor'a ait. İşte detaylar.
Dikkat çeken madde
Oyuncunun Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilen sözleşmesinde, "Futbolcunun ileriki dönemlerde Türkiye'ye transferi söz konusu olması durumunda kulübümüz öncelikle alma hakkına sahip olacaktır" maddesi yer alıyor.
Öncelik Trabzonspor'da ama...
Buna göre, Sörloth'un Türkiye'ye geri dönmesi durumunda ilk tercihinin sözleşmeye göre Trabzonspor olacağı, ancak burada oyuncunun vereceği kararın da büyük rol oynayacağı belirtildi.
Beşiktaş'tan kiralama teklifi
Bilindiği üzere Beşiktaş'ın, 25 yaşındaki santrfor için kulübü RB Leipzig’e kiralama teklifi sunacağı iddia edilmişti.
Sörloth'u kim istemez
Trabzonspor takımının teknik direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz günlerde, "Sörloth’u istemez miyim? Devre arasında başkan ile sohbet ederken söylemiştim; ‘Gelsin oynasın, takımına yardımcı olsun’ diye. Buraya büyük katkı sağlamış. Keşke olsa. Herkes tarafından seviliyor. O sürece bakacağız." şeklinde konuşmuştu.
21 milyon Euro
Önceki sezon 34 maçta 24 gol atarak Süper Lig'in gol kralı olan Alexander Sörloth, Leipzig'de çıktığı 36 maçta sadece 6 gol kaydedebildi. Kulübü ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan Norveçli yıldızın güncel bonservis bedeli ise 21 milyon Euro.