TFF 1. Lig Fikstürü Çekildi! Yeni Malatyaspor Ligden Çekildi...

İsa Kethüda
19.07.2023 - 18:53 | Son Güncellenme: 19.07.2023 - 22:21

Trendyol 1. Lig fikstür çekimi bu akşam saat 19.00'da TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çekildi. İşte haber ile ilgili detaylar.

TFF 1. Lig Fikstürü Çekildi! Yeni Malatyaspor Ligden Çekildi...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti. Fikstür çekimine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, federasyon yetkilileri ve 1. Lig kulüplerinin yöneticileri katıldı.

Fikstür çekimi beIN Sports'tan yayınlandı

2023-2024 Sezonu Trendyol 1. Lig fikstür çekimi beIN Sports Haber'den naklen yayınlandı.

TFF 1. Lig 11 Ağustos 2023'te başlayacak

2023-2024 Trendyol 1. Lig sezon planlamasına göre 11, 12, 13 ve 14 Ağustos 2023 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak olan ligin ilk yarısı 22, 23 ve 24 Aralık tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Ligin ikinci yarısı 12 Ocak’ta oynanacak müsabakalar ile başlayacak ve normal sezon 12 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. 3 haftalık play-off dönemi olacak. 

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerden dolayı 28. hafta maçları 2, 3 ve 4 Nisan 2024 tarihinde hafta içi oynanacak.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta beklenen ayrılık gerçekleşti! Teklif kabul edildi...
Habere Git

TFF 1. Lig 1. Hafta Programı

1. Lig’de ilk hafta maçları şöyle:

  • Gençlerbirliği - Ümraniyespor
  • Boluspor - Adanaspor
  • Kocaelispor - Manisa FK
  • Erzurumspor - Bandırmaspor
  • Tuzlaspor - Çorum FK
  • Ankara Keçiörengücü - Eyüpspor
  • Giresunspor - Bodrumspor
  • Şanlıurfaspor - Altay
  • Göztepe - Sakaryaspor

Yeni Malatyaspor 1. Lig'de mücadele etmeyecek

beIN Sports'ta yer alan habere göre Yeni Malatyaspor, Trendyol 1. Lig'de mücadele etmeyecek. Bilindiği üzere Doğu Anadolu ekibi 6 Şubat'ta ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle lige devam etmeyen takımlar arasında yer alıyordu.

TFF 1. Lig 18 takımla oynanacak

Yeni Malatyaspor, ligden çekilmek için TFF'ye başvurdu ve TFF'de bu kararı kabul etti. Trendyol TFF 1. Lig 2023-2024 sezonu 19 takım yerine 18 takımla birlikte gerçekleştirilecek. 3 takım Süper Lig'e yükselecek ve 3 takım da küme düşecek. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor, bir Hırvat yıldızı daha bitirdi!
Habere Git

Büyükekşi: "Amacımız Anadolu kulüplerinin maçlarını tribünlerde daha fazla seyirci izlemesi"

Kura çekiminde konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk futboluna güveni tüm paydaşlarla inşa etmeye çalıştıklarını aktararak, "Trendyol ile yeni bir anlaşma yaptık. Liglerimizin adı Trendyol oldu. Önümüzdeki sezon ülkemizin dört bir yanından takımlar mücadele edecek. İnşallah keyifli bir sezon yaşayacağız. Geçtiğimiz sezon büyük bir heyecana şahit olduk. 11 Ağustos’ta 61. sezonuna 'merhaba' diyecek. Bu sezonki hedefimiz dolu tribünler önünde centilmence oynanması ve büyük bir heyecan şahit olması. Ligimizin marka değerinin çok daha yukarılara çıkmasını arzu ediyoruz. 1. Lig bizim için Anadolu demek.

"TFF olarak adil, şeffaf ve eşit bir yönetim anlatmaya çalışıyoruz"

Futbol coşkusunun her noktasına yayılması demek. Bu vizyonla geçen hafta ilk defa TFF inovasyon yarışması düzenledik. Amacımız Anadolu kulüplerinin maçlarını tribünlerde daha fazla seyirci izlemesi. Trendyol ile yaptığımız isim sponsorluğu anlaşması inşallah kulüplerimize nefes aldıracak. Ligimizdeki tüm kulüplerimizin, futbolcusundan, teknik adamına, yöneticisinden taraftarına omuz omuza vermesi gerekiyor. Ligimizin tüm taraftarlarına seslenmek istiyorum; taraftarsız futbol olmaz, lütfen tribünleri dolduralım. Sizlerin coşkusu ile oynamak her takımı daha fazla güçlendirecek. TFF olarak adil, şeffaf ve eşit bir yönetim anlatmaya çalışıyoruz. Türk futboluna güveni tüm paydaşlarımızla inşa etmeye çalışıyoruz. Futbol akademimizde yetiştirdiğimiz çocuklardan dünya çapında oyuncular çıkartmak istiyoruz. Ligimizin yeni sezonu hayırlı olsun. Kocaelispor, Çorum FK ve Şanlıurfaspor’a ‘hoş geldiniz’ diyorum, tüm kulüplerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Mustafa Çadırcı: “Enkazlardan geldik, yüzlerce insanımızı kaybettik”

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti. Fikstür çekimi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor 2. Başkanı Mustafa Çadırcı, “Şanlıurfaspor olarak 1. Lig’e iki defa geldik. Bu anlamda gelişimiz çok farklı oldu, enkazlardan geldik. Deprem yaşadık. Yüzlerce insanımızı kaybettik. Bir sel yaşadık onlarca insanımızı kaybettik. Aynı sezonda civar illerde futbolcuların terk ettiği şehirde Şanlıurfasporlu futbolcular ‘biz şampiyon olmadan gitmeyeceğiz, biz kaderciyiz.

Öleceksek burada da ölürüz, gideceğimiz yerde de ölürüz’ dediler ve sezon sonuna kadar mücadele ettiler. Bu mücadelenin ardından 3 başkanın değiştiği, 5 teknik direktörünün değiştiği bu sezonda Şanlıurfaspor şampiyonluğu yakalayarak 1. Lig’e tekrar 'merhaba' dedik. Kolay kazanmadık, kolay kaybetmeyeceğiz. Bu ligde bu sezon kalıcı olacağız değil, biz her sezon şampiyonluğa oynayacağız. Şanlıurfaspor şampiyon olmak zorunda, bekle bizi Süper Lig” ifadelerini kullandı.

İsmail Aydın: “Bandırmaspor’un hedefi Süper Lig’e çıkmak”

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti. Fikstür çekimi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bandırmaspor 2. Başkanı İsmail Aydın, “İnşallah güzel bir sezon geçiririz. Bandırmaspor olarak hedeflerimiz bir üst lige çıkmak. Bununla ilgili bütün organizasyon ve çalışmalarımızı yaptık. Lige renk veren bir takımız, başkanımız Onur Göçmez önderliğinde altyapıdan başlayarak üst yapıya doğru hedefleri olan bir takımız. İnşallah güzel bir sezon geçer" diye konuştu.

Kubilay Güvenç: “Hedeflerimizi büyüterek yolumuza devam ediyoruz”

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti. Gençlerbirliği Kulübü'nü temsilen programa katılan Başkan Yardımcısı Kubilay Güvenç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hedefleri hakkında da konuşan Güvenç, “Sezonun tüm takımlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ülke olarak ve futbol camiası olarak zor günlerden geçiyoruz. Umarım kazasız, belasız, doğal afetsiz bir sezon geçiririz. Gençlerbirliği Spor Kulübü’müzün bu sene 100. yılını kutluyoruz. Geçtiğimiz sezon çok zor bir sezon oldu. Hedeflerimizi büyüterek tekrar yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Ahmet Dal: - “1. Lig takımlarına ekonomik anlamda destek verilmeli”

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti. Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, fikstür çekimi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tüm takımlara başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Dal, “Çok olağanüstü durumlar yaşadık. İnşallah bu sene afetler yaşamayız. Futbolun içerisinde yer alan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz sezon Erzurumspor olarak zor bir sezon geçirdik. Hem transfer yasağımız, hem puan silme cezamız hem stadımızda sıkıntı vardı dışarıda oynadık. Zor bir süreç yaşadık. İnşallah aynı sıkıntıları yaşamadan sezonu tamamlarız” diye konuştu.

“1. Lig takımlarına ekonomik anlamda destek verilmeli”

Futbolu güzelleştirmek için çalışılması gerektiğini aktaran Ahmet Dal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de futbolu geliştirmek istiyorsak eğer Süper Lig’i ile 1. Lig’i arasındaki makası kapatmamız gerekiyor. Bu biraz hem ekonomik anlamda hem tanıtım anlamında, 1. Lig’e baktığınız zaman Erzurumspor, Sakaryaspor, Kocaelispor, Göztepe, Altay; köklü camialar. Bu ülke insanına futbolu sevdiren camialar. Şehir takımlarının olduğu bir lig burası, biraz daha değer verilmesi, ekonomik anlamda destek verilmesi gerekiyor. Kulüplerin aldıkları gelirle, harcadıkları giderler arasında neredeyse uçurum var. Bu liglere destek olacak çok firma var, onlara da çağrı yapmış olalım; futbolu hep beraber güzelleştireceğiz, saha içerisinde kalacağız. Futbolun güzelliklerinin olduğu bir lig diliyorum.”

Ali Dönmez: “Göztepe her zaman olduğu gibi yine iddialı konumda olacaktır”

Trendyol 1. Lig 2023-2024 sezonunun fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşti. Fikstür çekiminin ardından açıklamalarda bulunan Göztepe Sportif Direktör Yardımcısı Ali Dönmez, “2023-2024 sezonunun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Trendyol 1. Lig ekiplerine hayırlı uğurlu olsun. Umarım sakatlıksız, herkesin temennilerini yerine getirdiği ama öncelikle Göztepe’nin hedeflerini yerine getirdiği bir sezon olmasını diliyoruz. Bu sezon Göztepe her zaman olduğu gibi yine iddialı konumda olacaktır. Bizler elimizden gelen her şeyi bu yönde yapıyoruz. Diğer kulüp başkanlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ederim. Ayrıca federasyon yetkililerine de Göztepe ailesi olarak bu günkü misafirperverliklerinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler