"10 bin Rus seyircinin önünde..."

15.05.2015 - 20:50 | Son Güncellenme: 15.05.2015 - 20:50

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Servet Tazegül'ün 10 bin Rus seyirci önünde dünya şampiyonluğunu kazanarak çok önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Başkan Şahin, Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Servet Tazegül ve gümüş madalya kazanan Nur Tatar'ı kutladı.

Servet Tazegül'ün dünya şampiyonluğunun, 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde büyük bir moral kaynağı olduğunu belirten Şahin, "Servet ve Nur'un elde ettiği başarılardan dolayı çok mutluyuz. Servet Tazegül, Rusya'da düzenlenen şampiyonada finalde 10 bin Rus seyirci önünde ev sahibi ülkenin sporcusunu yenerek önemli bir başarı elde etti" şeklinde görüş belirtti. 

Rus sporcu Denisenko'nun son grand prix şampiyonu olduğunu anımsatan Şahin, şu ifadeleri kullandı:
"Servet, şampiyonanın başından sonuna kadar çok iyi bir performans sergiledi. Şampiyon olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Nur Tatar da çok iyi mücadele etti ve ülkemize gümüş madalya kazandırdı. İki sporcumuz da buradan aldıkları puanlarla 2016 Rio Olimpiyatları'na doğrudan katılma yolunda önemli bir adım attı. Başta teknik direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm teknik ekibi kutluyorum. 2012 Londra Olimpiyatları'nda olduğu gibi 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarımızı devam ettirmeyi hedefliyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler