Cumhurbaşkanı Erdoğan: "10 İlde 3 Aylık Olağanüstü Hal İlan Edildi"

İsa Kethüda
07.02.2023 - 14:48 | Son Güncellenme: 07.02.2023 - 21:17

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7.7 büyüklüğündeki depremin etkilediği 10 ilde üç ay olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "10 İlde 3 Aylık Olağanüstü Hal İlan Edildi"

AJANSSPOR-HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 10 ilde 3 aylık olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu. İşte detaylar...

"Dünyanın en büyük felaketlerinden biri"

Yaşanan tablonun ağırlığını analatarak söz giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş merkezli depremler, sadece Cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız" dedi.

54 bin adet çadır gönderildi

7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından şimdiye kadar depremzelere 54 bin çadır, 102 bin yatak ve diğer ihtiyaç malzemelerinin gönderildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

İlgini Çekebilir
AFAD: 3 bin 432 vatandaşımız hayatını kaybetti
Habere Git

100 milyar liralık kaynak

Devletimiz tüm kurumları, personeli, aracı, seferberlik ruhuyla felaket bölgelerinde çalışmaya başlamıştır. Acil yardım ve destek faaliyetleri için ilk etapta 100 milyar liralık kaynağı kurumlarımızın emrine tahsis ettik.

"Yurt içi ve dışından ekiplerle sayı her geçen saat artıyor"

Halihazırda 53 bin 317 arama-kurtarma görevlimizle, destek personeli enkaz bölgesinde çalışıyor. Yurt içi ve dışından ekiplerle sayı her geçen saat artıyor. Jandarmamız, binlerce uzman personelinin yanı sıra 26 kargo uçağıyla, Sahil Güvenlik Komutanlığımız gemi ve botlarıyla afet bölgesinde görev başındadır.

"3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var"

3549 vefatımız, 22 bin 168 yaralımız var. En büyük tesellimiz şu ana kadar 8 binin üzerinde vatandaşımızın enkaz altından sağ olarak kurtarılmış olmasıdır.

İlgini Çekebilir
Valencia'dan depremzedeye yardım
Habere Git

Bölgeye 1000'e yakın ambulans, 241 UMKE timi ve 2 ambulans uçakta görevli 5 bin sağlık personeli aktarılmıştır. TSK'mız binlerce personelinin yanı sıra 10 gemisi, 54 kargo uçağı dahil tüm imkanlarıyla çalışmalarda yer almaktadır.

"Afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim öğretime ara verildi"

Bakanlıklarımıza bağlı birimlere ilave, parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerimiz yardımları bölgeye göndermektedir. Ülke genelindeki okullarda 13 Şubat'a, afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat'a kadar eğitim öğretime ara verildi.

"OHAL ilan etme kararı aldık"

Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak 3 ay sürecek. Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler