Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor (Maç Sonucu - Özet)

06.03.2022 - 20:15 | Son Güncellenme: 07.03.2022 - 09:57

Süper Lig 28. haftasında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Hakem Zorbay Küçük'ün damga vurduğu ve İrfan Can Kahveci'nin kırmızı kart gördüğü maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. İşte detaylar...

Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 28. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bordo-Mavililer 10 kişi kalan Sarı-Lacivertlileri Kadıköy'de deviremedi. Trabzonspor, Süper Lig tarihinde Fenerbahçe'yi Kadıköy'de en son 25 yıl önce 3-1 yenmişti. İşte detaylar...

Tarihi gol

Kadıköy'de oynanan dev mücadelede Trabzonspor, 22. dakikada Anthony Nwakaeme'nin golü ile 1-0 öne geçti. Yıldız futbolcu, Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin tarihi rekabetine adını yazdırdı. Anthony Nwakaeme, bugün attığı gol ile Trabzonspor'un, Fenerbahçe'ye attığı 100. golü kaydetti. Anthony Nwakaeme, Süper Lig'de bu sezon iyi bir dönem geçiren Trabzonspor'da futbolu ile parlayan isimler arasında yer aldı. Lig'de 10 gol, 9 asist kaydeden yıldız oyuncu, Bordo-Mavili ekibin en önemli silahlarından biri haline geldi.
 

İrfan Can'dan ilk kırmızı

17. dakikada İrfan Can Kahveci ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Siopis sakatlandı. Oyun kısa süre devam ederken top taca çıktı ve hakem Zorbay Küçük, uyarı sonrasında VAR incelemesine başvurmaya karar verdi. Pozisyonu VAR'da inceleyen Zorbay Küçük, İrfan Can'ın, Siopis'in baldırına bastığına karar verdi ve oyuncuya direkt kırmızı kart gösterdi. Kahveci bu sezon Süper Lig’de 3 sarı kart görürken, ilk kez kırmızı kart ile cezalandırıldı. 26 yaşındaki futbolcu, ligde forma giydiği 16 müsabakada 2 gol, 4 asistlik performans gösterdi.

Zorbay Küçük’e saldırıyı Altay önledi

Fenerbahçe - Trabzonspor mücadelesinin ilk yarısının bitiminin ardından bir Fenerbahçe taraftarı saha içine girerek hakem Zorbay Küçük’e saldırı girişiminde bulundu. Küçük’e vurmaya çalışan taraftarı ilk olarak Fenerbahçe’nin kalecisi Altay Bayındır engelledi. Daha sonra diğer futbolcuların müdahalesiyle taraftar, hakem Küçük’ten uzaklaştırırken, güvenlik görevlileri saldırganı sahanın dışına çıkardı.

Emniyet güçleri, yaşanan gerginliğin ardından saha çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sarı-lacivertli futbolcular da hakem Küçük'e soyunma odasına girerken uzun süre itirazda bulundu.

Fenerbahçe'yi umutlandıran gol

Fenerbahçe 71. dakikada  Mert Hakan ile serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşun başına geçen Mert Hakan içeriye kavisli ortasını kafa vuruşu ile ağlara gönderen  Zajc, 1-1'lik skorla durumu beraberliğe getirdi.  Zajc, bu sezon 6. golünü de filelere göndermiş oldu. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa'ya şık gol atan  Zajc, Trabzonspor maçını da es geçmedi.

Maçtan dakikalar 


10. dakikada Fenerbahçe, kurduğu baskı sonrasında topu kazanırken, meşin yuvarlak sağ kanattan ceza sahasına giren Mert Hakan Yandaş’ta kaldı. Bu futbolcunun çaprazdan şutunda Uğurcan’dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

17. dakikada hakem Zorbay Küçük, VAR uyarısı sonrasında İrfan Can’ın Siopis’e yaptığı hareketi izledi ve bu futbolcuya direkt kırmızı kart göstererek oyun alanının dışına gönderdi.

22. dakikada Nwakaeme’nin pasında topla buluşan Abdülkadir, soldan ceza sahasına girip penaltı noktasına çevirdi. Zajc’a çarpan top boşta kalırken, Nwakaeme düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. 0-1

35. dakikada Crespo’nun sağdan yaptığı ortada arka direkte Szalai kafayı vurdu. Uğurcan’ın çıkardığı top Serdar Dursun’un önünde kaldı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda Ahmetcan kafayla çizgiden çıkarırken, Zajc’a çarpan top auta gitti.

62. dakikada Trabzonspor çok hızlı çıktı. Ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Cornelius’un ortasında savunmadan seken top Nwakaeme’de kaldı. Bu futbolcunun uzaktan sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

71. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta Mert Hakan Yandaş ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın önünden yükselen Zajc’ın kafa vuruşunda skora eşitlik geldi. 1-1

84. dakikada Abdülkadir’in pasında Serdar’dan seken topu Djaniny indirdi. Nwakaeme’nin yakın mesafeden vuruşunda top direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

90+1. dakikada atılan uzun pasta sağ kanatta topla buluşan Koita, savunmanın arkasına hareketlenen Visca'yı gördü. Bu futbolcu ceza sahası içi sağ çaprazına girerek yerden vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler