10 milyon liralık tesis elektrik bekliyor

05.02.2016 - 10:06 | Son Güncellenme: 05.02.2016 - 10:06

Maltepe'de 10 milyon liralık yatırımla inşa edilen ve içerisinde spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahası ile konferans salonu bulunan Maltepe Spor Kompleksi elektrik bekliyor.

10 bin metrekarelik alan üzerinde bütün detayları tamamlanan ve kullanıma hazır hale getirilen spor kompleksi, tesisin bulunduğu alanda hissesi bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'nın izin belgesi vermemesi nedeniyle hizmete açılamıyor.

Maltepe Girne Mahallesi'nde İller İdaresi Genel Müdürlüğü Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığı'nca 10 bin metrekare inşaat alanı üzerine Maltepe Spor Kompleksi inşa edildi. Kompleks, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi'nin sahibi olduğu 4 farklı kuruma ait toplamda 7 bin metrekarelik parsellerde yükseldi. 9 Mayıs 2012'de yapımına başlanan Maltepe Spor Kompleksi, ihale tarihi olan Aralık 2015'ten aylar önce tamamlanmasına rağmen bir türlü hizmete açılamadı.

TRAFO KURULMASI GEREKİYOR
İçerisinde 1500 kişilik spor salonu, basketbol ve voleybol sahası, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, 2 adet masa tenisi, fitness salonu, 2 adet 120 kişilik konferans salonu, hakem odaları, VIP lobisi, kafeterya, fuaye, teras ve 150 araçlık kapalı otopark bulunan Maltepe Spor Kompleksi tamamen bitmesine rağmen bir türlü hizmete açılamıyor. Çünkü bu büyük tesisin elektriği yok. İddialara göre 1250 KW elektrik kapasitesine sahip olan tesise, elektrik şirketi tarafından elektrik bağlanması ve bir trafo kurulması gerekiyor.

Ancak inşaat alanında parseli bulunan kurumlardan Milli Eğitim Bakanlığı'nın muvafakatnameyi vermediği bu nedenle spor kompleksine elektrik bağlanamadığı öğrenildi. Bakanlığın izin vermesinin ardından Maltepe Belediyesi Meclis kararıyla hisseler birleştirilecek ve çıkarılacak tapu ile tesis Gençlik Spor İl Müdürlüğü adına tescillenecek. Daha sonra elektrik şirketinin elektrik bağlayabileceği bilgisine ulaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile yazışmalar yapan Maltepe Kaymakamlığı bakanlıktan gelecek cevabı merakla bekliyor. (Hürriyet)

Senin için hazırladığımız haberler