Arda Güler 10 numarayla harika başladı: Duble!

16.08.2022 - 00:06 | Son Güncellenme: 16.08.2022 - 00:16

Fenerbahçe'de 10 numaralı formasıyla Süper Lig'de ilk defa şans bulan 17 yaşındaki Arda Güler oynadığı 23 dakikaya 2 gol sığdırdı.

AJANSSPOR HABER

10 numara futbolda en önemli formalardan biridir. Pele, Maradona, Platini gibi dünya yıldızları  10 numarayı tercih etmiştir. Fenerbahçe tarihinde de 10 numaranın ayrı bir önemi vardır. Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu, Şeref Has, Cemil Turan, Selçuk Yula, Oğuz Çetin, Jay Jay Okocha, Haim Revivo, Tuncay Şanlı, Alex de Souza, Robin Van Persie ve Mesut Özil Fenerbahçe'de 10 numarayı taşıyan futbolcular arasında yer aldı. Sarı lacivertliler bu sezon başında radikal bir karar alarak 10 numarayı 17 yaşındaki Arda Güler'e verdi.

10 numarayla ilk maçta gol sevinci

Arda Güler,  bu sezon Süper Lig'de 10 numaralı formasıyla ilk defa Kasımpaşa deplasmanında son 23 dakika şans buldu. 17 yaşındaki 10 numara 86. dakikada Crespo'nun pasıyla ceza alanının dışında toplu buluştu. Driplingle soldan ceza alanına giren Arda Güler'in yerden sert vuruşu Kasımpaşa kalecisi Ertuğrul Taşkıran'ın bacakları arasından geçerek ağlarla buluştu.

Serdar Dursun'un çabasını boşa çıkarmadı

Maçın uzatma dakikalarında Arda Güler, bu kez Serdar Dursun'un büyük  çabasıyla ceza alanı içine çevirdiği top sert bir vuruşla dublesini yaptı. Golden sonra sadece Fenerbahçeliler değil Kasımpaşa taraftarı da Arda Güler'i alkışladı.

Ali Koç ve Jorge Jesus 10 numarayı verdi

Fenerbahçe, 17 yaşındaki Arda Güler'in yeni sezonda 10 numara giyeceğini belirtirken kulüp internet sitesinde şöyle denilmişti: "Futbol A Takımımızda 10 numaralı formayı 17 yaşındaki başarılı genç oyuncumuz Arda Güler giyecek. Arda Güler’e 10 numaralı forması, Başkanımız Ali Y. Koç ile Teknik Direktörümüz Jorge Jesus tarafından takdim edildi. Genç oyuncumuza başarılar dileyen Başkanımız Ali Y. Koç, kariyerinde hep daha çok çalışması gerektiğini söyledi. Teknik Direktörümüz Jorge Jesus da Arda’yı tebrik etti. Genç yaşında gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan Arda Güler’e, Fenerbahçe tarihine geçen 10 numaralı oyucular arasına adını yazdıracağına gönülden inandığımız zaferlerle dolu serüveninde başarılar dileriz."

Az dakikada çok iş!

17 yaşındaki Arda Güler, geçen ve bu sezon genellikle ikinci yarılarda oyuna girmesine karşın skora büyük katkı sağladı. Şu ana kadar sarı lacivertli formayla 13 Süper Lig karşılaşmasına çıkan Arda Güler, takımına 305 dakikada 5 gol 3 asistlik katkı yaptı. Arda Güler bu sezona ise 23 dakikada 2 gol ile başladı. 

Gençlerbirliği'nden geldi

Fenerbahçe, Arda Güler'i 2019'da Gençlerbirliği'nden 400 bin TL karşılığında kadrosuna kattı. Geçen sezonun başında Portekizli Teknik direktör Vitor Pereira, Arda Güler'e Fenerbahçe A Takımı'nda şans veren ilk teknik direktör oldu. Pereira sonrasında İsmail Kartal'ın verdiği şansları iyi kullanan Arda Güler Fenerbahçe taraftarının en sevdiği oyuncularından biri haline geldi.

Senin için hazırladığımız haberler