100 Yaşındaki Gençlerbirliği Adının Önüne Natura İsmini Alacak!

İsa Kethüda
12.12.2022 - 14:56 | Son Güncellenme: 12.12.2022 - 16:00

Cumhuriyet ile yaşıt olan Gençlerbirliği, adının önüne Natura'yı sponsor ismi olarak alacak. Üyeler kızgın. Borç batağındaki kulüp 2. Lig yolunda...

100 Yaşındaki Gençlerbirliği Adının Önüne Natura İsmini Alacak!

AJANSSPOR-HABER

Cumhuriyet ile yaşıt olan Gençlerbirliği, tarihinin en zor dönemlerinden geçiyor. 40 yılı aşkın bir süre kulübü borçsuz harçsız yöneten İlhan Cavcav'ın hayata veda etmesinin ardından kulüp resmen başaşağı gitti. Ve bugün Gençlerbirliği gibi 100 yıllık bir futbol çınarı adının önüne sponsor alıyor. Camianın önde gelen isimleri ve taraftarlar bu duruma sosyal medya üzerinden tepki gösteriyor.

Adı 'Natura Gençlerbirliği' olacak

Sosyal meyada yaynısyan haberlere göre kulübün adı 'Natura Gençlerbirliği' olacak. İnşaat ve gıda sektöründe faaliyetleri bulunan Fırat Life Style şirketinin çatısı altında yer alan Natura ile anlaşmaya varıldı. Hukuki işlemler tamamlandığında resmi duyurunun yapılacağı öğrenildi. Böylece asırlık kulüp, adının önüne bir sponsor ismi almak zorunda kalacak.

Üyeler anlaşmayı utanç verici buluyor

Gençlerbirliği Haber Ajansı isimli sosyal medya adresi, anlaşmanın 1.5 yıllık olduğunu duyururken, artık gelinen aşamada Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) onayının beklendiğini kaydetti. Gençlerbirliği üyelerinden avukat Kemal Ulusoy, bu anlaşmaya tepki gösterdi. Ulusoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Her şekilde bu utancın karşısında olacağız" diye yazdı. Yine üyelerden avukat Ertuğrul Cem Cihan da "Müptezeller Gençlerbirliği’nin önüne natura ismini almışlar. Burası babanızın çiftliği değil. Gençlerbirliği cumhuriyet takımıdır, kaynağı belirsiz bir takım paraların aklanma yeri değildir.Bunun hesabını soracağız. Burnunuzdan her lirasını fitil fitil getirteceğiz" dedi.

İlgini Çekebilir
Sinan Bolat'tan Beşiktaş itirafı: "Teklifler geldi"
Habere Git

19 milyon doları uçtu, 100 milyon borç yaptı

İlhan Cavcav'ın Ocak 2017'deki vefatından sonra kasasında kasasında 70 milyon lira (19 milyon dolar. Bugünkü kurla 340 milyon liraya karşılık geliyor) fazla bulunan Gençlerbirliği, bu varlığını eritti. Bununla kalınmadı kulüp en son açıklanan rakamlara göre 100 milyon liranın da üzerinde bir borç yüküne sahip bulunuyor. 

Transfer yasağı var 3 puanı silinebilir

Transfer yasağı bulanan Gençlerbirliği, TFF'den Ulusal Kulüp Lisansı'nı da henüz alabilmiş değil. 23 Aralık'ta TFF tarafından açıklanması beklenen başvurular arasında eğer Ankara ekibi yer almazsa, 3 puanı silinecek. Bu da kulübün 1. Lig'de tutunması için mücadelesinin mucizelere kalması anlamına gelecek.

İlhan Cavcav Sezonu'nda küme düştü

Halihazırda Niyazi Akdaş'ın başkanlığını yaptığı kulüp, İlhan Cavcav'ın ölümünden sonra oğlu Murat Cavcav'ın yönetimine geçti. Ancak Murat Cavcav yönetimindeki kulüp 2018 yılında 1. Lig'e düştü. Ne acıdır ki o sezonun adı 'İlhan Cavcav Sezonu'ydu! Evet, Gençlerbirliği, efsane başkanının adının verildiği sezonda küme düştü. Bir sezon aradan sonra geri dönülse de yine 1 sezon Süper Lig'de oynadıktan sonra tekrar 1. Lig'in yolu tutuldu.

İlgini Çekebilir
Devler peşindeydi! Anlaşma sağlandı...
Habere Git

7 puanla ligin son sırasında bulunuyor

Yıllarca kasasında parası bulunan ve borcu bulunmayan tek kulüp olarak örnek gösterilen Gençlerbirliği, Murat Cavcav ile başlayan dönemden itibaren hızla mali gücünü yitirdi. Borç batağına giren kulüp, halihazırda Spor Toto 1. Lig'de de düşmeme mücadelesi veriyor. Cumhuriyet'in 100. yılında Süper Lig'de olamadığı gibi bu anlamlı dönemde 2. Lig'e de düşme durumuyla yüz yüze kalmış durumda. Kulüp, büyük bir mucize olmazsa 2. Lig'e inecek çünkü 7 puanla şu anda son sırada bulunuyor. 

İki kez Türkiye Kupası şampiyonu oldu

14 Mart 1923 yılında Ankara'da kurulan Gençlerbirliği, 80'lerden itibaren Süper Lig'in gedikli ekipleri arasında yer aldı. Bu süreçte Türkiye'nin önde gelen un sanayicilerinden İlhan Cavcav'ın yönetiminde hem sportif hem de mali açıdan istikarlı bir görüntü ortaya koydu. Kulüp, 1986-1987 sezonunda Eskişehirspor'a 2-1 kaybettiği finalin rövanşında 5-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nı ilk kez müzesine götürdü. Kulüp, 2000-2001 sezonunda da 2-2 sona eren finalin sonunda Fenerbahçe'yi penaltılarda 3-2 mağlup ederek, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandı. Kulüp toplam 5 kez kupada final oynadı.

Gençlerbirliği Sakaryaspor ile karşılaşacak

TFF 1. Lig ekibi Gençlerbirliği, 17 Aralık Cumartesi günü saat 16.00'da Sakaryaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Senin için hazırladığımız haberler