111 metreye indi, dünya rekoru kırdı

05.02.2017 - 16:50 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:50

Rekortwoman sporcunun antrenörü Asutay Akbayır Ajansspor'a önemli açıklamalar yaptı. 

Ajansspor'un sorularını yanıtlayan Akbayır, "Çok yoğun bir emek sonucunda istediğimiz derinliğe ulaştık. Derya Can dünya rekoru kırdı. Çok değerli bir sporcumuz kendisi. Tek nefesle dalış yaparak paletli 111 metreye kadar indi ve çok sağlıklı bir şekilde çıktı. Rekorunu da Dünya Su Altı Sporları Konfederasyonu ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu onayladı.

2-3 yıldır bu rekor için hazırlanıyordu. Fakat bazı sağlık problemleri olduğu için sürekli erteleme durumunda kalıyordu. En sonunda artık bu sene karar verdi ve 2016 dolmadan, 2017’ye geçilmeden evvel bu rekoru kırmak istediğini söyledi. Derya Can 2 dalda rekor kırdı. Birinci rekoru paletsiz 94 metre, ikinci rekoru paletli 111 metre.

Bu ikisi de dünya rekorudur" dedi.Asutay Akbayır, "Türkiye’de ilk kez 2000’li yılların başlarında karışım gazlar kullanarak çok büyük derinliklere inecek bir takım oluşturdum. 100-150 metre arasında dalarak operasyon ve arama kurtarma yapabilecek bir ekip oluşturdum. O yıllarda Yasemin Dalkılıç, bizim milli sporcumuz ve dünya rekortmenimiz, 120 metre tek nefesle bir dalış yapacaktı ve benden yardım istedi.  Çünkü o zamana kadar yurtdışından gelen özel ekipler sporcularımızın dalış güvenliğini sağlıyorlardı. İlk kez biz tamamı Türklerden oluşan ve tarafımdan yetiştirilmiş bir ekip kurarak sporcularımızın güvenliklerini sağlamaya başladık.

Bunların içinde sadece Yasemin Dalkılıç yok. Devrim Cenk Ulusoy, Şahika Ercümen ve son olarak Derya Can olmak üzere 4 tane dünya rekortmeni sporcumuzun güvenliklerini sağladık su altında" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler