13 yaşında Avrupa devleri peşinde!

01.09.2017 - 18:36 | Son Güncellenme: 01.09.2017 - 18:36

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde Gümülcine (Komotini) doğumlu 13 yaşındaki Alpaslan Tahsin, oynadığı futbolla daha şimdiden Avrupa kulüplerinin ilgisini çekmeye başladı.

Portekiz, İspanya, Almanya, Belçika ve Hollanda’dan futbol kulüplerinin temsilcileri Alpaslan Tahsin’i yakın markaja alarak, performansı ve geliştirmekte olduğu üstün futbol yeteneğini ve tekniğini yakından takip ediyor.

13 yaşında olmasından dolayı şu an itibariyle yabancı bir ülkeye transfer olması futbol yasaları gereği mümkün değil. Ancak bazı kulüpler aile ile görüşerek ailenin de yabancı ülkeye yerleşmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuyorlar.

Alpaslan’ın ailesi ise şu an Alpaslan Tahsin’in eğitiminin öncelikli olduğunu, yaşı 16’ya geldiğinde gereken değerlendirmenin ancak o zaman yapılacağını belirtiyor.

PAOK futbol takımı bünyesinde Gümülcine’de hizmet veren F.C.PAOK Komotinis Futbol Akademisi’nde çalışmalarına aralıksız olarak devam eden 13 yaşındaki Alpaslan Tahsin, futbolu çok sevdiğini, ancak çok çalışmak gerektiğinin bilincinde olduğunu ve kendisi de bunu en iyi şekilde yapmak istediğini belirtirken, ileride profesyonel anlamda bir futbolcu olmak için büyük çaba sarf ederek bunu başaracağına inancının tam olduğunu ifade ediyor.idolu Ronaldo oldugunu ifade eden genc oyuncu ileri de Serie A da veya la Liga da oynamayi hedefliyor.

Daha şimdiden Avrupa kulüplerinin kendisini takip etmelerini olumlu bir gelişme olduğunu, ancak kendisine bunun daha fazla sorumluluk yüklediğinin bilincinde olarak her geçen zaman daha iyiye ulaşmak için çok çalışması gerektiğinin farkında olduğunu belirtiyor.

Hayalinin profesyonel anlamda futbol oynamak olduğunu, hangi ülkenin olacağı şu an için fark etmediğini söyleyen Alpaslan, aynı zamanda da eğitimine Celal Bayar Ortaokulu’nda 2. Sınıf öğrencisi olarak devam etmekte ve ileride uçak mühendisi ve pilot olmak istiyor. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler