14. Geleneksel Rahvan At Yarışları başladı

06.08.2017 - 16:56 | Son Güncellenme: 06.08.2017 - 16:56

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde düzenlenen 14. Geleneksel Rahvan At Yarışları başladı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (GSDF) ve Gölcük Belediyesi iş birliğiyle 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu Pisti'nde gerçekleştirilen yarışlara, 8 kategoride Türkiye'nin çeşitli illerinden 87 sporcu katılıyor.

GSDF İcra Kurulu Başkanı Mustafa Küçükmeral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yarışmaya son derece yoğun bir ilgi olduğunu, bundan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye genelindeki gerçekleştirdikleri 23 eleme yarışlarının Gölcük ayağını yaptıklarını belirten Küçükmeral, "Yarışlara 8 kategoride birçok ilden 87 sporcumuz katılıyor. Yarışlar sonunda ilk üç sırada yer alan sporcularımız, ekim ayında Türkiye Şampiyonası'nda koşmaya hak kazanacaklar." dedi.

Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı ve Tertip Komitesi Başkanı Levent Değirmenci ise bu sene altın kemerli 14. yarışmayı yaptıklarını, 1999 Gölcük depreminden sonra başlattıkları yarışları her yıl geleneksel olarak sürdürdüklerini dile getirdi.

Her yıl Gölcük'te 3 yarış gerçekleştirdiklerini, tesisleri tamamladıklarını kaydeden Değirmenci, "Türkiye'nin en güzel rahvan at yarış pistlerinden biri burası. 825 metre uzunluğunda 16 metre genişliğinde parkuru var. Burada 8 Türkiye Şampiyonası yaptık. Bu sene de federasyon karar verirse burada yapılacak. Hem yarışçılarımızdan hem de seyircilerimizden bu seneki yarışlara büyük ilgi var. Ata sporuna hizmet vermekten mutluyuz. Belediye Başkanımız bu konuda çok hassas. Gölcük'te ve çevresinde rahvan atını seven, bakan çok sayıda insan var. Çok iyi de bir seyirci var. Yarışmacılara başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler