16. Eğirdir Triatlonu başladı

01.09.2018 - 22:10 | Son Güncellenme: 01.09.2018 - 22:10

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde düzenlenen 6. Eğirdir Triatlonu 467 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi tarafından düzenlenen yarışlara performans gruplarında 328, yaş gruplarında 139 olmak üzere toplam 467 sporcu katıldı.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, yarışların startını verdi.

Federasyon başkanı Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğirdir'in triatlon açısından çok önemli bir yer olduğunu söyledi.

Uzun yıllardan bu yana Eğirdir'de birçok yarışma düzenlendiğini ifade eden Yalçınkaya, burada hem vatandaşlardan hem de protokol üyelerinden destek gördüklerini kaydetti.

Balkan Şampiyonası'na Eğirdir'de hazırlanacaklarını aktaran Yalçınkaya, şöyle devam etti:

"Bu şampiyonaya 30 sporcuyla gideceğiz. Eğirdir Belediye Başkanı'nın desteğiyle milli takım kampını Eğirdir'de yapacağız. Eğirdir bizim için önemli. Önümüzdeki Balkan Şampiyonası ülkemizde olacak. Avrupa Şampiyonası'nın bir ayağını ya da Balkan şampiyonasını burada yapmak istiyoruz. Çünkü Eğirdir bu işi çok iyi öğrendi. Buraya geldiğimizde hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Bugün düzenlediğimiz yarışlar çok güzel gidiyor. Ciddi bir katılım oldu. Bu bizim gerçekleştirdiğimiz en büyük organizasyonlardan biri oldu."

Elit genç kadınlar kategorisinde birinci olan İpek Öztosun ise Eğirdir'in bu yarışlarda önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Yarışmayı iyi bitirdim. 8 yıldır buradaki triatlona katılıyorum. Buradaki yarışların ardından kampa gireceğiz. Daha sonra Balkan Şampiyonası'na gideceğiz. Geçen yıl orada elde ettiğim başarıyı tekrarlamak istiyorum. Oradaki yarışlara sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz." diye konuştu.

Yarışların sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Eğirdir Triatlonu yarın devam edecek.

Senin için hazırladığımız haberler