17 numara, Bianchi'nin anısına emekliye ayrıldı..
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Japonya Grand Prix'sinde geçirdiği kaza sebebiyle 9 ay komada kaldıktan sonra 25 yaşında hayatını kaybeden Formula 1 pilotu Jules Bianchi'nin aracının numarası 17'yi, başka bir sürücü kullanamayacak.

Son 5 Haber

Ertuğrul Doğan'dan Mohamed Salah, imaj hakları ve forma payı açıklaması!

Habib Keita'dan Recep Durul'a cevap! "İftira..."

FLAŞ | Trabzonspor'dan Mohamed Salah açıklaması! KAP'a bildirildi

Fenerbahçe teklif yapmıştı: Benfica'dan Vangelis Pavlidis kararı!

Beşiktaş'ın muhtemel rakibi belli oluyor! İlk maçta dev zafer
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor

17 numara, Bianchi'nin anısına emekliye ayrıldı..
Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), 5 Ekim 2014'te Marussia takımı adına mücadele ettiği Japonya Grand Prix'sinde kafasından ciddi şekilde yaralanmasından 9 ay sonra yaşamını yitiren Bianchi'nin otomobilinin numarası 17'nin, Fransız pilotun anısına emekliye ayrılmasına karar verdi.
2013'te Marussia Formula 1 Takımı'yla sözleşme imzalayan Bianchi, 2014 Monaco Grand Prix'sinde 9. olarak 2012'de şampiyonada yarışmaya başlayan takıma, ilk puanlarını kazandırmıştı.
Bianchi, 2014 sezonunda yeniden uygulanmaya başlayan "araç numaralarının sabit olması" kuralı sonrası öncelikli tercihleri 7, 27 ve 77, 2013 sürücüler klasmanını kendisinin önünde bitiren isimler tarafından istendiği için 17'yi seçmişti.